Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.13. csütörtök

agrarszektor.hu2020. augusztus 13. 07:45

Az ország nagyobb részén a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.08.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.08.13.) napon!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.08.13.) napon.

2020.08.13. csütörtök: Az ország nagyobb részén a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli szél, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.08.14. péntek: Az északkeleti országrészben kevesebb felhő, több órás napsütés várható, másutt a sok magasszintű felhő mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Északkeleten néhol, máshol több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, nyugat felé haladva növekvő eséllyel. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 32 fok között valószínű. A Dunántúlon lesz napközben a hűvösebb idő.

2020.08.15. szombat: Északkeleten gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Az északkeleti tájakon néhol, máshol több helyen előfordul záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a maximum-hőmérséklet 25, 32 fok között valószínű. Napközben északkeleten lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

Ez ám a csodaszer: nem is gondolnád, mennyi mindenre használható a sör a kertben
Sokan nem gondolnák, de a sört nemcsak meginni lehet, a kertészek ugyanis a kertben is óriási hasznát vehetik. Alkalmas például bizonyos kártevők távol tartására, tökéletes csapdaalapanyag lehet, tápoldatot készíthetünk belőle, de még a kerti szerszámok tisztításakor is bevethetjük. Mutatunk néhány tuti tippet arra, mire és hogyan használhatjuk fel a sört a kertben.

A csiráztatás 5 alapszabálya: ha ezeket nem tartod be, egyetlen magod sem fog kikelni
Sokan vágnak bele a kertészkedésbe előzetes utánaolvasás és információgyűjtés nélkül, aminek gyakran az az eredménye, hogy a lelkesen elültetett vetőmagok végül nem kelnek ki. A kertészkedés valójában nem nagy ördöngösség, ahhoz azonban, hogy sikerrel járjunk, már a magok elültetésekor érdemes néhány dologra odafigyelnünk. Összegyűjtöttük az öt legfontosabb szabályt, amelyet ha betartunk, biztosan kicsíráznak majd a vetőmagjaink.

Ez zseniális: így turbózzák fel a termőtalajt a legmenőbb skót gazdák
Már megkezdődött a tesztelése annak az új találmánynak, amitől a tudósok azt remélik, hogy segíthet a skót gazdáknak és kisbérlőknek növelni a talajban lekötött szén mennyiségét. A Rock On Soils nevet kapó projekt keretén belül az együttműködő tudósok és gazdák azt vizsgálják, hogy az apróra tört szilikátos kőzetek használhatóak-e talajjavításra.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,