Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.14. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.14. péntek

agrarszektor.hu
A Dunántúl jó részén és a középső országrészben alapvetően felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel, hosszabb napos időszakokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.08.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.08.14.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.08.14.) napon.

2020.08.14. péntek: A Dunántúl jó részén és a középső országrészben alapvetően felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel, hosszabb napos időszakokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk. Délelőtt a középső tájakon és az Alföldön eső és zápor lesz a jellemző, késő délután, este már inkább a nyugati és déli megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatarok körül megerősödhet, esetleg viharossá fokozódhat a szél, de általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.08.15. szombat: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett néhány órára a nap is kisüthet. Több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali 24, 30 fok között valószínű.

2020.08.16. vasárnap: Gomolyfelhős, napos idő várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Friss híreink:

Szélmalomharcot vívnak a magyar borászok: ezzel évek óta sikertelenül próbálkoznak
Évek óta szeretnék elérni a borászok, hogy a magyar helyesírás általános szabályai szerint is nagy kezdőbetűvel írják a szőlő- és borfajták nevét. Mindmáig sikertelenül. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Nyelvtudományi intézete ragaszkodik a hagyományos írásmódhoz, de - főként a szaknyelvi szövegekben - nem tartja ördögtől való véteknek a nagy kezdőbetűs írásmódot.

Ez ám a csodaszer: nem is gondolnád, mennyi mindenre használható a sör a kertben
Sokan nem gondolnák, de a sört nemcsak meginni lehet, a kertészek ugyanis a kertben is óriási hasznát vehetik. Alkalmas például bizonyos kártevők távol tartására, tökéletes csapdaalapanyag lehet, tápoldatot készíthetünk belőle, de még a kerti szerszámok tisztításakor is bevethetjük. Mutatunk néhány tuti tippet arra, mire és hogyan használhatjuk fel a sört a kertben.

A csiráztatás 5 alapszabálya: ha ezeket nem tartod be, egyetlen magod sem fog kikelni
Sokan vágnak bele a kertészkedésbe előzetes utánaolvasás és információgyűjtés nélkül, aminek gyakran az az eredménye, hogy a lelkesen elültetett vetőmagok végül nem kelnek ki. A kertészkedés valójában nem nagy ördöngösség, ahhoz azonban, hogy sikerrel járjunk, már a magok elültetésekor érdemes néhány dologra odafigyelnünk. Összegyűjtöttük az öt legfontosabb szabályt, amelyet ha betartunk, biztosan kicsíráznak majd a vetőmagjaink.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?