Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.30. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.30. vasárnap

agrarszektor.hu
Kezdetben derült lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve a Dunántúl nyugati részén késő délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható, és ott zápor, zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.08.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.08.30.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.08.30.) napon.

2020.08.30. vasárnap: Kezdetben derült lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve a Dunántúl nyugati részén késő délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban egyelőre még erőteljes melegedés zajlik, emiatt többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, ingerlékenység jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

A következő napok várható időjárása

2020.08.31. hétfő: Kora délelőttig változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon és a középső országrészben beborul, keleten erősen felhős lesz az ég. Délelőtt csak néhol, később nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként a középső és keleti megyékben zivatar is. Az északnyugati, nyugati, majd az északkeleti szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22, 27, a Dunától keletre 27, 31 fok között valószínű.

2020.09.01. kedd: Borult lesz az ég, majd napközben egyre többfelé csökken a felhőzet, de északon végig sok marad a felhő. Sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar, de a nap folyamán csökken a csapadék területi kiterjedése. Este inkább északkeleten valószínű még csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Sokan tartanak ilyen növényt, de rosszul gondozzák: ezek a bakik végzetesek lehetnek
Rengetegen tartanak különböző pozsgás növényeket, mondván alig kell öntözni őket, és gondozást sem túlságosan igényelnek. Ez azonban nem ilyen egyszerű, hiszen amennyire könnyen túlöntözhetjük, olyan egyszerűen ki is száríthatjuk ezeket a növényeket. Sokan nem tudják, de nem mindegy, hogyan és mennyit locsoljuk a beltérben, és hogyan a kültérben tartott szukkulens növényeket. Összegyűjtöttük, mik azok, amikre oda kell figyelniük a pozsgás növények szerelmeseinek, és mutatunk néhány tippet is a tartásukhoz.

Igaz történet: így élte meg az idei év nehézségeit egy magyar gyümölcstermesztő
Elképzelhetetlen mértékben megugrott idén a hazai gyümölcsök ára. 30-50, sőt előfordult, hogy közel 70 százalékkal drágábban lehetett hozzájutni egyes fajtákhoz, mint egy évvel korábban. Ennek ellenére nehéz gondjaik vannak a termelőknek is, az árbevételük ugyanis meg sem közelíti a 2019-est. Ráadásul aki mindent megtett a tavaszi fagyok elhárításáért, az hektáronként milliós költségnövekedéssel számolhat.

Pofonegyszerű: így spórolnak a műtrágyán az élelmes kertészek
A kertészek többsége boltban kapható műtrágyát használ, és így biztosítja a növények számára a megfelelő tápanyagokat. Ez a megoldás általában elég költséges, és habár valóban hatékony, nem túl környezetkímélő. Sokan nem is gondolnák, de olcsóbban is meg lehet oldani a növények tápanyagellátását, készíthetünk ugyanis házilag is igazán hatásos permetszereket, műtrágyákat. Összegyűjtöttünk három szuper receptet, amelyek elkészítéséhez szinte csak a háztartásban keletkező szerves hulladékra van szükség.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?