Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.05. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.05. szombat

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.09.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.09.05.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.09.05.) napon.

2020.09.05. szombat: Napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék napközben nem várható, de az esti, késő esti órákban az északnyugati határvidéken néhol zápor, zivatar már előfordulhat. A délire forduló szelet a Kisalföldön élénk, a Fertő környékén olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére általában 15 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban zajló melegedés miatt gyenge meleg jellegű fronthatás tapasztalható, de ez csak az ilyesmire különösen érzékenyeket terhelheti meg kissé.

A következő napok várható időjárása

2020.09.06. vasárnap: Általában kevés felhő lesz az égen, de északon, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délutántól a Dunántúlon megélénkül az északira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26, 30 fok között alakul, de északon, északnyugaton csak 23, 25 fok valószínű.

2020.09.07. hétfő: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 30 fok között alakul, de északnyugaton, nyugaton 23 fok körül valószínű.

Friss híreink:

Koronavírus: újra megindult a munka a legnagyobb skót baromfi-feldolgozóban
A hét elején ismét megnyitotta kapuit a 2 Sisters skóciai üzeme, amelyet két hete zártak be amiatt, hogy a munkavállalóik több mint egyötödének koronavírus-tesztje lett pozitív. A 900 munkás közül 188-an voltak fertőzöttek.

7 szupernövény, ami még a koronavírus elleni harcban is segíthet: itt a lista
Rengeteg olyan növény van, amely fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, fontos azonban, hogy erről most, a koronavírus-járvány idején se feledkezzünk meg, sőt érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitelre. Összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyet mindenképp javasolt most beépíteni a mindennapokba annak érdekében, hogy bármilyen járvánnyal vagy vírussal fel tudjuk venni a harcot.

Sokkoló árak a magyar piacokon: hihetetlen, mennyit drágult ez a gyümölcs tavaly óta
Közel 40 százalékkal volt magasabb az őszibarack termelői ára 2020 24-35. hetében, mint egy évvel korábban, idén több mint 500 forintot kellett fizetni érte kilogrammonként. A hazai nektarin termelői ára 43 százalékkal, kilogrammonként 477 forintra emelkedett 2020 26-35. hetében az egy évvel korábbihoz képest.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?