Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.09. szerda

agrarszektor.hu
Derült, napos idő várható, csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.09.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.09.09.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.09.09.) napon.

2020.09.09. szerda: Derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg helyenként a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napok várható időjárása

2020.09.10. csütörtök: A sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

2020.09.11. péntek: Napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Szuperolcsó magyar zöldség lehet a második koronavírus-hullám nagy nyertese?
Alig van olyan élelmiszerfajta, amelynek tavalyhoz képest csökkent a fogyasztói ára idén, a burgonya azonban pont ilyen. Ennek az oka a jelentősen megnövekedett hazai vetésterület, és az egy évvel ezelőttit több tíz százalékkal meghaladó hozam, ugyanakkor az utóbbi egy évben egész Európában megemelkedett a betakarított mennyiség, ami szintén hatással van az árakra. Egy, az Agrárszektor által megkérdezett kereskedő szerint a következő hónapokban a kínálat jelentősen meghaladja majd a keresletet, megoldás lehet azonban szeszkészítésre használni az eladatlan burgonyát, az emberi fogyasztásra nem alkalmas alkohol ugyanis a fertőtlenítő szerek fő alapanyaga.

Itt a kínaiak legújabb dobása: környezetbarát robottraktorokat szabadítanának a földekre
A kínai szakemberek már a jövő traktorait fejlesztik. Az ET504-H nevet viselő elektromos traktorral nemcsak a piacra akarnak betörni, de azt is szeretnék, ha a jövő mezőgazdasági gépei sokkal környezetbarátabbak lennének.

Itt a magyar szakemberek jóslata: ez a növény lehet az év nagy nyertese
A 2020-as évben határozottan rájár a rúd a magyar mezőgazdaságra. A tavaszi fagyokat és szárazságot komolyabb nyári esők követték, a madárinfluenza és az afrikai sertéspestis óriási károkat okozott az állattartóknak. És akkor a tavasz óta az országban is jelen levő koronavírus-járványról, és annak agráriumra gyakorolt hatásáról még nem is beszéltünk. Sok termés emiatt átlagos, közepes, vagy egyenesen gyenge lett, de az idei évnek is megvannak a slágernövényei. Ilyen például a takarmánykukorica, amelyből a szakértők egybehangzó állítása szerint a sokéves átlagot meghaladó termés várható idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03