2021. március 4. csütörtök Kázmér

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.10. csütörtök

A sok napsütés mellett elsősorban az ország északi felén fátyol-, illetve gomolyfelhők is megjelennek - nem nagy mennyiségben - , de csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.09.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.09.10.) napon!
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.09.10.) napon.

2020.09.10. csütörtök: A sok napsütés mellett elsősorban az ország északi felén fátyol-, illetve gomolyfelhők is megjelennek - nem nagy mennyiségben - , de csapadék nem valószínű. Egyre nagyobb területen északira fordul a szél, és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 30 fok között várható. Késő estére általában 12 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs felettünk. A közelünkben elvonuló hidegfront élettani hatásait csak a légköri változásokra fokozottan érzékenyek érezhetik.

A következő napok várható időjárása

2020.09.11. péntek: Napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

2020.09.12. szombat: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Friss híreink:

Elképesztő kísérlet: eddig soha nem látott mezőgazdasági robotokkal rukkolt elő a Fendt
A Fendt 2020. szeptember 3-án tartott sajtótájékoztatóján mutatta be a legújabb generációs Xaver mezőgazdasági robotjait. Az új Xaver robotoknak négy helyett csak három kereke lesz, fel lesz viszont szerelve egy vetőgéppel és egy tárcsás csoroszlyával. Az új robot kísérleti-fejlesztési platformként szolgál majd a német gyártó jövőbeli nagy mezőgazdasági gépei számára.

Itt áll feketén-fehéren: áramlik a külföldi baromfihús Magyarországra
Közel 15 százalékkal, 38 ezer tonnára emelkedett Magyarország baromfihúsimportja 2020. január és június között az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A legnagyobb beszállítók Lengyelország, Románia és Ausztria voltak. Az exporttal kapcsolatban elmondható, hogy hazánk baromfihús kivitele 11 százalékkal csaknem 96 ezer tonnára csökkent 2020 első félévében, ezen belül a pulykahúsé esett vissza a legnagyobb mértékben, 25 százalékkal 13 ezer tonnára.

Szuperolcsó magyar zöldség lehet a második koronavírus-hullám nagy nyertese?
Alig van olyan élelmiszerfajta, amelynek tavalyhoz képest csökkent a fogyasztói ára idén, a burgonya azonban pont ilyen. Ennek az oka a jelentősen megnövekedett hazai vetésterület, és az egy évvel ezelőttit több tíz százalékkal meghaladó hozam, ugyanakkor az utóbbi egy évben egész Európában megemelkedett a betakarított mennyiség, ami szintén hatással van az árakra. Egy, az Agrárszektor által megkérdezett kereskedő szerint a következő hónapokban a kínálat jelentősen meghaladja majd a keresletet, megoldás lehet azonban szeszkészítésre használni az eladatlan burgonyát, az emberi fogyasztásra nem alkalmas alkohol ugyanis a fertőtlenítő szerek fő alapanyaga.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu