Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.10. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.10. csütörtök

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett elsősorban az ország északi felén fátyol-, illetve gomolyfelhők is megjelennek - nem nagy mennyiségben - , de csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.09.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.09.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.09.10.) napon.

2020.09.10. csütörtök: A sok napsütés mellett elsősorban az ország északi felén fátyol-, illetve gomolyfelhők is megjelennek - nem nagy mennyiségben - , de csapadék nem valószínű. Egyre nagyobb területen északira fordul a szél, és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 30 fok között várható. Késő estére általában 12 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs felettünk. A közelünkben elvonuló hidegfront élettani hatásait csak a légköri változásokra fokozottan érzékenyek érezhetik.

A következő napok várható időjárása

2020.09.11. péntek: Napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

2020.09.12. szombat: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Friss híreink:

Elképesztő kísérlet: eddig soha nem látott mezőgazdasági robotokkal rukkolt elő a Fendt
A Fendt 2020. szeptember 3-án tartott sajtótájékoztatóján mutatta be a legújabb generációs Xaver mezőgazdasági robotjait. Az új Xaver robotoknak négy helyett csak három kereke lesz, fel lesz viszont szerelve egy vetőgéppel és egy tárcsás csoroszlyával. Az új robot kísérleti-fejlesztési platformként szolgál majd a német gyártó jövőbeli nagy mezőgazdasági gépei számára.

Itt áll feketén-fehéren: áramlik a külföldi baromfihús Magyarországra
Közel 15 százalékkal, 38 ezer tonnára emelkedett Magyarország baromfihúsimportja 2020. január és június között az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A legnagyobb beszállítók Lengyelország, Románia és Ausztria voltak. Az exporttal kapcsolatban elmondható, hogy hazánk baromfihús kivitele 11 százalékkal csaknem 96 ezer tonnára csökkent 2020 első félévében, ezen belül a pulykahúsé esett vissza a legnagyobb mértékben, 25 százalékkal 13 ezer tonnára.

Szuperolcsó magyar zöldség lehet a második koronavírus-hullám nagy nyertese?
Alig van olyan élelmiszerfajta, amelynek tavalyhoz képest csökkent a fogyasztói ára idén, a burgonya azonban pont ilyen. Ennek az oka a jelentősen megnövekedett hazai vetésterület, és az egy évvel ezelőttit több tíz százalékkal meghaladó hozam, ugyanakkor az utóbbi egy évben egész Európában megemelkedett a betakarított mennyiség, ami szintén hatással van az árakra. Egy, az Agrárszektor által megkérdezett kereskedő szerint a következő hónapokban a kínálat jelentősen meghaladja majd a keresletet, megoldás lehet azonban szeszkészítésre használni az eladatlan burgonyát, az emberi fogyasztásra nem alkalmas alkohol ugyanis a fertőtlenítő szerek fő alapanyaga.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?