Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.21. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.21. hétfő

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.09.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.09.21.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.09.21.) napon.

2020.09.21. hétfő: Napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatástól továbbra sem kell tartanunk. A nagyrészt napos, mérsékelten meleg időben érdemes minél többet a szabadban tartózkodni.

A következő napok várható időjárása

2020.09.22. kedd: Általában kevés felhőre, több órás napsütésre számíthatunk. A nyugati, délnyugati határ közelében előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

2020.09.23. szerda: Változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Rengetegen hibáznak a szobanövények gondozásakor: ezek a bakik végzetesek lehetnek
A szobanövények gondozása során az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a helytelen öntözés. Nem mindegy például, milyen hőmérsékletű és típusú vízt használunk, ahogy az sem elhanyagolható, hogy alulról, vagy felülről locsolunk. Mindezek előtt azonban az első és legfontosabb, hogy megismerjük az egyes növények igényeit, hiszen nem adhatunk ugyanannyi vizet egy kaktusznak és egy páfránynak. Összegyűjtöttünk mindent, amit a szobanövények öntözéséről tudni kell, és mutatunk néhány hasznos tippet is.

Kezdődik a poloskainvázió: idén is pokollá teszik az emberek életét a büdös bogarak
Az elmúlt időszakot nagyrészt a késő nyári csendes, nyugodt, időjárási frontoktól mentes időjárás jellemezte. Csapadék az országban sehol sem esett, a nappali hőmérséklet általában 25-30 Celsius-fok körül mozgott, éjszakára viszont alaposan lehűlt az idő, több alkalommal 10 fok alá is esett a hőmérő higanyszála, ezért erős volt a harmatképződés. Az erős harmatképződés és a nagy hőmérséklet-különbség kedvezően alakítja az alma színeződését, melynek betakarítása folyamatosan tart, akárcsak a körtéé és a késői érésű szilvafajtáké. Tart a korai diófajták szürete is, írta dr. Aponyi Lajos is növényvédelmi előrejelzésében.

A Fülöp-szigetekről jött Magyarországra, ma már saját étterme és baromfifarmja van
Elsősorban fűszernövényeket termelő konyhakert és baromfifarm is tartozik a Nógrád megyei Béren működő étteremhez, amely Fülöp-szigeteki és magyar receptek szerint kínálja ételeit. A konyhafőnök és a vállalkozás vezetője Bánfi Anna, aki a filippínó államban, Mindanao szigeten született és házassága révén lett magyar állampolgár. Alapanyagként csakis ismert forrásból származó, magas minőségű terményeket fogad el.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03