Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.01. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.01. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a nyugati, délnyugati határvidéken lehet kevés napsütés - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.10.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.10.01.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.10.01.) napon.

2020.10.01. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a nyugati, délnyugati határvidéken lehet kevés napsütés. Több helyen lehet időszakos eső, zápor, északkeleten hullhat a legtöbb csapadék. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél, amely estére mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás lesz, így fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás lehetnek a jellemző tünetek, de a reakcióidő is megnőhet.

A következő napok várható időjárása

2020.10.02. péntek: Egyre többfelé elvékonyodik a felhőzet, de továbbra is sok magasszintű felhő lesz az égen, emellett gomolyfelhők is képződnek. Északkeleten ugyanakkor kisebb körzetekben tartósan felhős maradhat az ég. A csapadékhajlam csökken, csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

2020.10.03. szombat: A nap nagyobb részében fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. A délután második felétől azonban a Dunántúlon erőteljes felhősödés kezdődik, és arrafelé egyre nagyobb területen várható zápor, zivatar, néhol heves zivatar sem kizárt. Főleg a Dunántúlon lesz viharos a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 30 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Nem kell a luxus marhahús a magyaroknak: itthon tenyésztik, de csak a külföldiek viszik
Négyszáz vörös és fekete Angus, valamint száz Murray Grey anyatehén legel az őszi legelőkön a Dráva árterében és annak közelében, Somogyudvarhely határában. Az Angusok itteni története negyed évszázada, az Ausztráliában őshonos másik fajtáé öt évvel ezelőtt kezdődött, ez a két húsmarha fajta az, amely a különböző teszteken talán a legjobb húsminőséget produkálja. Az Agrárszektor az állatok tulajdonosával, Mihalecz Andrással beszélgetett, akitől megtudtuk, azt sajnálja a legjobban, hogy a kiváló minőségben felnevelt állatok 90 százaléka külföldi feldolgozókhoz kerül.

Hatalmas támogatási program indul az agráriumban: itt van minden az igénylésről
Októbertől pályázhatnak az állattenyésztők és a kertészetek arra a 80 milliárd forintos beruházási támogatási csomagra, amelyet a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hirdetett meg a Vidékfejlesztési Programban (VP) az Agrárminisztérium. Állattartó telepeknél október 1-jétől, kertészeti üzemeknél október 19-étől lehet kérelmeket benyújtani, fontos azonban, hogy a gazdák tisztában legyenek, és ismerjenek minden technikai részletet, az előző kiírásokhoz képest ugyanis több változás is élesedett - tájékoztatott a Portfolio Agrár Klubon Szabó Adrienn, az Agrisol Kft. pályázati tanácsadója.

Koronavírus: elárulta a szakember, melyek most a magyar agrárium nagy lehetőségei
Az idei év tapasztalatai is megmutatták, hogy miért fontos a hazai termékek vásárlása, tavasszal ugyanis volt olyan időszak, amikor nem volt lehetőség külföldről behozni mindent, így a Magyarországon megtermelt termékekre kellett támaszkodni - mondta a Portfolio Agrár Klubon Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. Hozzátette, nem lehet tudni mit hoz a koronavírus-járvány második hulláma, ezért ősszel is maximálisan oda kell figyelni, hiszen bármilyen fennakadás azon túl, hogy gazdasági nehézségeket okozhat, a gazdák megélhetését is veszélyeztetheti. Az elnök kiemelte, az Agrárkamara folyamatosan egyeztet a karanténszabályokról a Kormánnyal, fontos ugyanis, hogy a termelők folyamatosan el tudják végezni a szükséges munkákat a földeken.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?