Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.12. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.10.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.10.12.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.10.12.) napon.

2020.10.12. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, a Tiszántúlon erre főként délutántól lehet számítani. Eközben a nyugati megyékben a délután folyamán átmenetileg megszűnik a csapadék. A Dunántúlon megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Keleten csak néhol lesz élénk a keleti, majd a déli szél, estére azonban ott is északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 7 és 13, keleten 13 és 22 fok között alakul. Késő estére 6 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható. A borongós, esős idő kedvezőtlenül hat közérzetünkre, emellett fejfájás lehet a leggyakoribb tünet.

A következő napok várható időjárása

2020.10.13. kedd: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozások inkább csak nyugaton, délnyugaton lehetnek. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, a legtöbb csapadék az ország középső harmadában hullhat. Az északi, északnyugati szelet erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között valószínű, de egészen északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

2020.10.14. szerda: Délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti megyékben ugyanakkor estig sok maradhat a felhő. Eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A nyugati, majd délnyugati szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A maximum-hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű.

Friss híreink:

Elárulta a szakember, mi most a magyar állattenyésztés legnagyobb problémája
Évtizedek óta tart a küzdelem a hazai haszonállat létszám fogyásának megállításáért, avagy legalább a csökkenési ütem lassításáért. Az is nyilvánvaló, hogy az ágazat európai versenyképességének javításában kulcsszerepe van annak, hogy a legjobb fajtákkal töltsék meg a magyarországi legelőket, istállókat. Egyre nagyobb gond a fiatal szakemberek hiánya az állattenyésztésben. A Magyar Állattenyésztők Országos Szövetségének kulcsszerepe van a tendenciák alakulásában, a szervezet nemrégiben tartott tisztújítást. A régi-új elnök, Zászlós Tibor az Agrárszektornak mesélt a legfontosabb feladatokról, illetve az ágazat legnagyobb problémáiról.

Ez most komoly? Ki nem találnád, mire használná fel a tehéntrágyát egy tejes cég
Nagyszabású kísérleti projektet indított el egy nemzetközi élelmiszeripari vállalat, az Arla Foods. A cég tehéntrágyából készítene járműbarát üzemanyagot, valamint természetes talajjavító szert. A cég ezzel az új módszerrel szeretné erősíteni a fenntarthatósági törekvéseit.

10 szuperkönnyen tartható szobanövény: ezekkel még a kezdők sem tudnak hibázni
Éppen szobanövény vásárlás előtt állsz, de nem tudod milyet válassz? Esetleg nincs elég időd, de szeretnéd, ha a lakásodban azért lenne 1-2 növény? Habár manapság, ahogyan a kertészkedés is, a szobanövények tartása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, sokan nem feltétlenül ismerik azokat a növényeket, amelyeket megvásárolnak. Ezzel nincsen semmi baj, de nem szabad elfelejteni, hogy hiába tűnhet a boltban gyönyörűnek egy növény, ha nem vagyunk tisztában az igényeivel és nem gondozzuk megfelelően, akkor hamar elbúcsúzhatunk tőle. Ugyanakkor számtalan olyan szobanövény van, amely minimális törődést igényel, így a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Íme a 10 legnépszerűbb strapabíró növény, amivel még a kezdők sem lőhetnek mellé.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?