Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.15. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.15. csütörtök

agrarszektor.hu
Dél felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de kezdetben keleten, északkeleten lehet még néhány órás napsütés - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.10.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.10.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.10.15.) napon.

2020.10.15. csütörtök: Dél felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de kezdetben keleten, északkeleten lehet még néhány órás napsütés. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, sőt a délután második felében délen esetleg zivatar is kialakulhat. Időnként megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet kora délután északnyugaton, nyugaton 10 és 13, míg másutt 14 és 18 fok között alakul, de délkeleten akár 20 fok is lehet. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben meleg fronthatás várható, ami fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Délután hidegfront okozhat migrént, tartós álmosságérzést.

A következő napok várható időjárása

2020.10.16. péntek: Gyengén és erősen felhős területekre, illetve időszakokra is számítani lehet. Kezdetben több helyen, majd főleg északon szórványosan előfordul eső, zápor. A Dunától keletre néhol zivatar is kialakulhat. Főleg hajnalban, reggel több helyen valószínű párásság, köd, rétegfelhőzet is. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között várható, de északkeleten 17, 18 fokot is mérhetnek.

2020.10.17. szombat: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de napos körzetek, illetve időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a maximum-hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Friss híreink:

Tényleg megoldás a tehenek száműzése? Évtizedes tévhitet cáfolt meg a magyar tudós
Sorra látnak napvilágot az olyan publikációk, amelyek a kérődző állatok metánkibocsátásának környezetkárosító hatását hangsúlyozzák. Megoldásként egyes szerzők azt javasolják, hogy az emberiség mondjon le a tej- és a húsfogyasztásról. Adatok bizonyítják, hogy az intenzív mezőgazdaság jobb megoldás, a kérődzők száműzésénél. 1940-ben az átlagos évenkénti tehenenkénti tejhozam kétezer liter volt, ami mára az ötszörösére nőtt, ugyanakkor az egy liter tej előállításához szükséges takarmánytermő terület a tizedére csökkent. Az Agrárszektor Horn Péter akadémikussal, Széchenyi díjas tudóssal beszélgetett a miértekről, illetve választ kerestünk arra, mi okozhatja, hogy az utóbbi időben ennyi negatív kritika éri a kérődzőket a médiában.

Jön az év csúcsrendezvénye az agráriumban
December 3-4-én jön az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye, a siófoki Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével. A konferenciát várhatóan Nagy István agrárminiszter nyitja meg, aki a koronavírus-járvány magyar agráriumra gyakorolt hatásáról, illetve a különböző válságenyhítő kormányzati intézkedéseiről beszél majd. Regisztráljon most a december 3-4-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Óriási előrelépés: a kutatók rájöttek, hogyan lehet majd növényeket termeszteni a Marson
Tudósok és mezőgazdasági szakértők gondolkodtak arról, hogyan lehetne növényeket termeszteni a marsi talajon, és hogy hogyan lehetne zárt mezőgazdasági ökoszisztémát kialakítani a Marson a jelenlegi automatizált technológiákkal, mint a drónok, a robotok és dolgok internetje (Internet of Things - IoT) segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?