Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.16. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.16. péntek

agrarszektor.hu
Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön, Baranyában, illetve a Tiszántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.10.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.10.16.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.10.16.) napon.

2020.10.16. péntek: Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön, Baranyában, illetve a Tiszántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében még több helyen, később egyre inkább csak északon várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul. Késő estére 5, 11 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg-, illetve a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2020.10.17. szombat: Szakadozott felhőzet lesz felettünk, így általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de emellett napos körzetek, illetve időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

2020.10.18. vasárnap: Tovább szakadozik, csökken a felhőzet - legtovább keleten maradhat felhős az idő -, majd változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, záporeső. Elsősorban hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a csúcshőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Friss híreink:

A Google anyacége is beszáll az agrárbizniszbe: igazi szuperrobottal törnek be a piacra
Mezőgazdasági robotot fejleszt az Alphabet Inc., amely a Google anyacége. A Mineral névre keresztelt robot a szántóföldi növényeket fogja vizsgálni, amelynek során a tervek szerint rengeteg, a mezőgazdaság számára fontos adatot fog generálni.

Horror árak a magyar piacokon: ez a gyümölcs 76 százalékkal kerül most többe
Kilogrammonként 392 forintra emelkedett a magyar szilva termelői ára idén, ami a tavalyi évhez képest közel 80 százalékos drágulást jelent. A Budapesti Nagybani Piacon egyébként a belföldi szilva átlagosan kilogrammonként 600 forintos áron jelent meg a kínálatban 2020 27. hetében. A hazai termesztésű Bosc kobak és Vilmos körte is drágult idén, míg a banán ára 12 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, így kilogrammonként 370 forint körüli áron mozgott a piacon.

Tényleg megoldás a tehenek száműzése? Évtizedes tévhitet cáfolt meg a magyar tudós
Sorra látnak napvilágot az olyan publikációk, amelyek a kérődző állatok metánkibocsátásának környezetkárosító hatását hangsúlyozzák. Megoldásként egyes szerzők azt javasolják, hogy az emberiség mondjon le a tej- és a húsfogyasztásról. Adatok bizonyítják, hogy az intenzív mezőgazdaság jobb megoldás, a kérődzők száműzésénél. 1940-ben az átlagos évenkénti tehenenkénti tejhozam kétezer liter volt, ami mára az ötszörösére nőtt, ugyanakkor az egy liter tej előállításához szükséges takarmánytermő terület a tizedére csökkent. Az Agrárszektor Horn Péter akadémikussal, Széchenyi díjas tudóssal beszélgetett a miértekről, illetve választ kerestünk arra, mi okozhatja, hogy az utóbbi időben ennyi negatív kritika éri a kérődzőket a médiában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?