Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.31. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.31. szombat

agrarszektor.hu
A keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.10.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.10.31.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.10.31.) napon.

2020.10.31. szombat: A keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon azonban délutánig erősen felhős időre lehet számítani időszakos esővel, majd ott is szakadozni kezd a felhőzet, és szűnik a csapadék. A középső országrészben jelentéktelen záporeső még lehet. Az északnyugati, északi szelet - a délnyugati megyék kivételével - szombat hajnaltól délutánig erős széllökések kísérik, majd gyorsan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 12 és 17 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka délnyugaton képződhet néhány ködfolt, így arrafelé szakaszosan csökkenhet a látástávolság. Másutt a gyenge eső teheti nyálkássá, síkossá az útburkolatot. Szombat napközben egyre szárazabb lesz az idő, de sok helyen feltámad a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Eleinte meleg, majd hidegfronti hatással számolhatunk. Fejfájás, álmatlanság, fokozott fáradtságérzet, illetve a koncentráció csökkenése tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.11.01. vasárnap: Hajnalra több helyen köd képződik, alacsonyszintű rétegfelhőzet elsősorban a Dunántúlon jöhet létre. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami meg is vastagszik, és este a Dunántúl északi részén néhol az eső is elered. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 10 fok között alakul, de a Dunától keletre néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

2020.11.02. hétfő: Erősen felhős vagy borult égre, párás levegőre számíthatunk. Ugyanakkor a Dunántúlon kissé szakadozottabb lesz a felhőtakaró. Szórványosan fordul elő kisebb eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, de a Dunántúlon ennél pár fokkal melegebb is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között várható, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton 15, 17 fok is lehet.

Friss híreink:

Ez az egzotikus gyümölcs Magyarországon is megterem: még decemberben is szedhető
Kevesen ismerik, még kevesebben fogyasztják, pedig a késő ősz egyik legcsodálatosabb termése a naspolya. Éghajlatunkon szinte a legutolsó gyümölcs, amit még a tél beállta előtt kint a kertben szüretelhetünk. Az elmúlt pár évtizedben szinte teljesen kiszorult, naspolya-termelőkről sem igen hallani, pedig barnás, éretten omlós termése semmihez sem hasonlítható ízvilágú. Az Agrárszektor Megyeri Szabolcs kertészmérnökkel beszélgetett erről a fura állagú, mégis rendkívül hasznos gyümölcsről.

Elárulta titkát a sztárkertész: ezzel a trükkel garantáltan sok paradicsomod lesz jövőre
Sok kertész elköveti azt a hibát, hogy habár megfelelően és kellő odafigyeléssel gondozza a paradicsomokat, a növény számára szükséges kalcium pótlásáról elfeledkezik. Ennek gyakran az a következménye, hogy még mielőtt leszedhetnék a terméseket, azok elrohadnak, így több hetes munkát dobhatnak a kukába. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában arról beszélt, hogyan és mikor érdemes kalciumot juttatni a paradicsomok számára a talajba, és milyen filléres trükkel pótolható ez a tápanyag a legegyszerűbben. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Már csak öt hét maradt! Közeleg az év legfontosabb agrárrendezvénye
December 3-4-én jön az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével. A konferencia I. szekciója a koronavírus magyar agráriumra gyakorolt hatásáról szól majd, és többek között azt tekinti át, hogy az agrárvállalkozások a jelenlegi körülmények között milyen támogatási, termelési, beruházási, valamint piaci lehetőségekkel számolhatnak, illetve milyen további uniós és hazai kormányzati intézkedések várhatók.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?