Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.04. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.04. szerda

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.11.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.11.04.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.11.04.) napon.

2020.11.04. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben sokfelé kell számítani ködre, amely napközben a legtöbb helyen feloszlik, de északon, északkeleten és a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon továbbra is korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok. Délelőtt csak a Dunántúlon lehet gyenge eső, délutántól viszont már az ország középső tájain kell egyre intenzívebb csapadékra számítani. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön, Alpokalján megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Csapadékra napközben szitálás, estétől északnyugaton már eső formájában számíthatunk, ami egyre többfelé eredményez majd csúszós és síkos útszakaszokat. Hajnalra ismét köd képződik, de a rossz látási viszonyok a legtöbb helyen szerda napközben javulni fognak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás. Nő a görcskészség, epilepsziás-, asztmatikus rohamok, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Erősödnek a reumatikus, és ízületi fájdalmak. Hosszabb a reakció idő.

A következő napok várható időjárása

2020.11.05. csütörtök: Eleinte erősen felhős vagy borult idő várható, majd északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Este a középső országrészben és a déli határszélen lehet sok felhő. Kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen előfordul eső, zápor, majd késő délelőttől már csak délen, keleten, illetve a középső országrészben lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, az Alpokalján, a Kisalföldön, valamint a Zemplén tágabb környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

2020.11.06. péntek: Reggelre pára-, ködfoltok, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelyek kiterjedése napközben csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -1, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Jön az új agráradózási törvény: nincs olyan, aki rosszabbul járna
Jön az új agráradózási reformcsomag. Várhatóan 2021-ben lép életbe az a törvény, amely gyökeresen át fogja alakítani a hazai agráradózási rendszert. Új szabályok lesznek érvényesek az őstermelőkre és a családi gazdaságokra, a jogszabály célja pedig az, hogy egyszerűbbé és átláthatóbbá, ezáltal pedig fehérebbé tegye az agrárium szereplőinek adózását. Arról, hogy ez mit jelent a valóságban, és hogy kik lehetnek a változtatások nyertesei és vesztesei, szakemberek és szakpolitikusok beszélgettek a Portfolio Agrár Klubban.

Drasztikus változások az agráradózásban: tényleg egyszerűbb lesz az új rendszer?
Hosszas előkészületek után dolgozta ki a kormány azt a jogszabálytervezetet, amely gyökeresen átalakítja a hazai agráradózási szabályokat. A tervek szerint az új szabályozási elképzelésekről az idén szavazhat a parlament, így a változtatások 2021-től hatályba léphetnek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett, a családi gazdaságokról szóló új agráradózási reformcsomag megalkotására azért is szükség volt, mert a régi, mára elavult jogszabályok mostanra korlátokká váltak, és sok adminisztratív terhet jelentettek a gazdaságok számára - hangsúlyozta a Portfolio Agrár Klubon Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Jön az új agráradózási reformcsomag: ezek lehetnek a legfontosabb változások 2021-től
Várhatóan 2021-től hatályba léphetnek azok a jogszabály-változások, amelyek gyökeresen átalakítják a hazai agráradózás rendszerét. Az új előírások az őstermelőkre és a családi gazdaságokra egyaránt kiterjednek, így több százezer mezőgazdasági szereplőt érintenek. Fő cél az agráradózási rendszer egyszerűsítése, de olyan új kategóriák is létrejönnek, mint az őstermelők családi gazdasága és a családi mezőgazdasági társaság. A 2021-től várható legfontosabb változásokról, illetve az új agráradózási szabályokról Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Portofolio Agrár Klubon beszélt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31