Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.07. szombat

agrarszektor.hu
Borult, párás, illetve napos tájak váltakoznak, leginkább az Alföldön és Északkelet-Magyarországon maradhat tartósabban borongós az idő - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.11.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.11.07.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.11.07.) napon.

2020.11.07. szombat: Borult, párás, illetve napos tájak váltakoznak, leginkább az Alföldön és Északkelet-Magyarországon maradhat tartósabban borongós az idő. Napközben fokozatosan megszűnik az éjszaka képződő köd, mindenütt javulnak a látási viszonyok. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A Fertő térségében megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szombat napközben az ország nagy részén már kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, a látási viszonyok csak kisebb körzetekben (elsősorban az Alföldön) lehetnek átmenetileg korlátozottak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A párás, ködös időben a légutakban a hőleadás korlátozott, így annak hőmérséklete emelkedik és kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, emiatt a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben.

A következő napok várható időjárása

2020.11.08. vasárnap: Éjszaka több helyen alakul ki köd és rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben fokozatosan feloszlik, és napos idő várható, de egyes körzetekben (legnagyobb eséllyel északkeleten) egész nap tartósan megmarad a rétegfelhőzet. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult tájakon 7 és 9, a napos részeken 10 és 15 fok között alakul.

2020.11.09. hétfő: Az ország nagy részén borult, párás idő várható, egyes részeken tartósan megmarad a köd, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9, a napos részeken 10 és 14 fok között alakul.

Friss híreink:

Szörnyű vírus támadja a baromfikat Európában: egyre több országban pusztít a kór
Hollandiában és Németországban elrendelték a baromfiállomány gyérítését, miután a szakemberek újabb magas patogenitású madárinfluenzás eseteket azonosítottak több baromfitelepen is. Közben a gyilkos kór Nagy-Britanniában is ismét felütötte a fejét.

Nem kell tovább várni: eljött az éjjel-nappal dolgozó mezőgazdasági robotok kora
A Naïo Technologies és a Varta együttműködésbe kezdett, hogy automata, szállítható töltőállomást fejlesszenek ki a mezőgazdasági robotok számára. Az első prototípust a 2020-as nemzetközi mezőgazdasági robotikai fórumon, a FIRA-n (International Forum of Agricultural Robotics) fogják bemutatni.

Közeleg a tél: hétvégén már jöhetnek az enyhébb mínuszok is
A következő napokban már a fagyokra is készülni kell, hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03