2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.14. szombat

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő, csak a nyugati határvidéken van esély a felhőzet átmeneti felszakadozására, csökkenésére - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.11.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.11.14.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.11.14.) napon.

2020.11.14. szombat: Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő, csak a nyugati határvidéken van esély a felhőzet átmeneti felszakadozására, csökkenésére. Szitálás bárhol előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére 3 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is több helyen lehet köd, és szitálás is, emiatt csúszósak lehetnek az utak. A ködös területeken csökken a belátható útszakasz hossza.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A romló levegőminőség és a szürke idő rossz hatással van egészségünkre és közérzetünkre, egyébként fronthatással nem kell számolni.

A következő napok várható időjárása

2020.11.15. vasárnap: Az ország nagyobb részén borult, párás, néhol ködös idő várható. Vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön lehet. Helyenként szitálás is előfordulhat. A déli szél csak az északnyugati megyékben élénkülhet meg kevés helyen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

2020.11.16. hétfő: Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben helyenként szitálásra, majd egyre többfelé esőre, záporra kell számítani. Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, sőt néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Csodafegyver a kártevők ellen: az igazán profi gazdák már ezt használják
Megjelent a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében hatalmas segítséget nyújtó mobilos-drónos alkalmazás, a Skippy Scout legújabb verziója. Az új változat már arra is képes, hogy felmérje a kijelölt területen a haszon- és a gyomnövények arányát, észlelje a növények betegségeit és jelzi a kártevők aktivitására utaló jeleket is.

Vallott a legendás gyümölcsmentő: így tűnt el a magyar fajták fele a boltokból, piacokról
A piacon járva manapság jó, ha fél tucatnyi gyümölcsöt találunk, pedig hajdanán óriási változatosság lehetett. Csak egyetlen falusi kertben 40-50 különböző fajta termett. Kovács Gyula göcseji erdész és pomológus évtizedek óta kutatja a Kárpát-medence gyümölcskultúráját. Az elmúlt 40 évben közel 4000 különböző, őshonos fajtát mentett meg az utókor számára. Jelenleg 11 kisebb-nagyobb telken, összesen közel 10 hektárnyi területen, körülbelül 3500 fajtát őriz gyűjteményében: alma, körte, kajszi, cseresznye, birs, őszibarack, szilva, naspolya, meggy és berkenye is nő nála.

Innováció és csúcstechnológia: így reformálná meg a mezőgazdaságot a Corteva
Tekintettel a világban tomboló koronavírus-járványra, online média klubot szervezett a Corteva Agriscience. Ezen ismertették a vállalat által életbe léptetett, a vírus terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedéseket, a vállalat teljesítményét 2020 harmadik negyedévében, kibontották a 2030-ig meghatározott fenntarthatósági célokat, valamint bemutatták, milyen új technológiákkal és termékekkel készülnek a következő évekre.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu