Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.15. vasárnap

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.11.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.11.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.11.15.) napon.

2020.11.15. vasárnap: Az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő. Nagyobb eséllyel az ország déli felében szakadozhat fel, csökkenhet helyenként a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére többnyire 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A párásság és éjszakai ködfoltok miatt helyenként korlátozottak lesznek a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén ilyen szempontból már kedvező a helyzet. A szitálás miatt főképp az északi megyékben nedvesek,csúszósak lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Főként északon marad a párás idő, de a levegőminőség általában javul.

A következő napok várható időjárása

2020.11.16. hétfő: Túlnyomóan borult, párás idő várható, néhol ködfoltokkal (eleinte főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, majd egy hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, amely nyugatról kelet felé vonul). Kezdetben helyenként szitálás valószínű, majd egyre többfelé elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

2020.11.17. kedd: Nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, általában hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, keleten azonban estig még erősen felhős maradhat az ég. Éjszaka, hajnalban még többfelé várható eső, zápor, napközben inkább csak a Dunától keletre hullhat csapadék, estétől a keleti megyékben is megszűnik. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen lesz erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Rengetegen hibáznak ültetéskor: vigyázz, ez a baki akár a növény életébe is kerülhet
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kavicsot, vagy más durva anyagot tesznek az edények aljára a növények ültetésekor, majd erre teszik rá a földet. A legtöbben nem is gondolnák, mekkora károkat okozhatnak így a növénynek, sőt, ez a baki sok esetben akár végzetes is lehet. A különböző anyagok cserép aljára történő helyezése rontja ugyanis a talaj vízelvezetést, és gyökérrothadáshoz vezethet.

Csodafegyver a kártevők ellen: az igazán profi gazdák már ezt használják
Megjelent a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében hatalmas segítséget nyújtó mobilos-drónos alkalmazás, a Skippy Scout legújabb verziója. Az új változat már arra is képes, hogy felmérje a kijelölt területen a haszon- és a gyomnövények arányát, észlelje a növények betegségeit és jelzi a kártevők aktivitására utaló jeleket is.

Vallott a legendás gyümölcsmentő: így tűnt el a magyar fajták fele a boltokból, piacokról
A piacon járva manapság jó, ha fél tucatnyi gyümölcsöt találunk, pedig hajdanán óriási változatosság lehetett. Csak egyetlen falusi kertben 40-50 különböző fajta termett. Kovács Gyula göcseji erdész és pomológus évtizedek óta kutatja a Kárpát-medence gyümölcskultúráját. Az elmúlt 40 évben közel 4000 különböző, őshonos fajtát mentett meg az utókor számára. Jelenleg 11 kisebb-nagyobb telken, összesen közel 10 hektárnyi területen, körülbelül 3500 fajtát őriz gyűjteményében: alma, körte, kajszi, cseresznye, birs, őszibarack, szilva, naspolya, meggy és berkenye is nő nála.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13