Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.16. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.16. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli megyékben kevésbé felhős időszakok is lehetnek - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.11.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.11.16.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.11.16.) napon.

2020.11.16. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli megyékben kevésbé felhős időszakok is lehetnek. A nap első felében helyenként, délután már több helyen eső valószínű, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. Egyre többfelé északira, északnyugatira fordul a szél, de többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A párásság és éjszakai ködfoltok miatt helyenként korlátozottak lesznek a látási viszonyok, reggel, délelőtt szitálástól lesznek csúszósak az utak. Napközben hidegfront érkezik, helyenként kisebb esővel, emiatt délután este is számíthatunk csúszós útszakaszokra. Az északnyugatira forduló szél néhol ugyan megerősödik, de iránytartási problémát ez csak nagy haladási sebesség mellett okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfőn napközben hidegfront érkezik, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet, emelkedhet az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél.

A következő napok várható időjárása

2020.11.17. kedd: Egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul, mögötte általában kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de még nyugaton is lehetnek felhős körzetek napközben. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

2020.11.18. szerda: Hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Igazi áttörés: egy lépéssel közelebb kerültek a kutatók a marsi növénytermesztéshez
A Georgiai Egyetem (University of Georgia - UGA) geológusai olyan mesterséges talajkeverékeket fejlesztettek ki, amelyek a Marson megtalálható anyagokat imitálják. A kutatók azt próbálják felmérni, hogy mennyire lehetnek termékenyek ezek a mesterséges talajok.

Rengetegen hibáznak ültetéskor: vigyázz, ez a baki akár a növény életébe is kerülhet
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kavicsot, vagy más durva anyagot tesznek az edények aljára a növények ültetésekor, majd erre teszik rá a földet. A legtöbben nem is gondolnák, mekkora károkat okozhatnak így a növénynek, sőt, ez a baki sok esetben akár végzetes is lehet. A különböző anyagok cserép aljára történő helyezése rontja ugyanis a talaj vízelvezetést, és gyökérrothadáshoz vezethet.

Csodafegyver a kártevők ellen: az igazán profi gazdák már ezt használják
Megjelent a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében hatalmas segítséget nyújtó mobilos-drónos alkalmazás, a Skippy Scout legújabb verziója. Az új változat már arra is képes, hogy felmérje a kijelölt területen a haszon- és a gyomnövények arányát, észlelje a növények betegségeit és jelzi a kártevők aktivitására utaló jeleket is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?