Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.22. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.22. vasárnap

agrarszektor.hu
Délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, a nap első felében fátyolfelhős időre készülhetünk, amely néhol szűri a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.11.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.11.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.11.22.) napon.

2020.11.22. vasárnap: Délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, a nap első felében fátyolfelhős időre készülhetünk, amely néhol szűri a napsütést. Délutántól az Alföldön és délen, estétől pedig már máshol is megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -2 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedés-meteorológia feltételei, de éjszaka főként az Alföldön, illetve a délnyugati határvidéken átmenetileg párássá válik a levegő, köd is képződik, de a napkeltét követően gyorsan javulnak a látási viszonyok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, emiatt meleg jellegű fronthatásra számíthatunk.

A következő napok várható időjárása

2020.11.23. hétfő: Az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Délutántól helyenként gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

2020.11.24. kedd: Éjszaka csökken a felhőzet, reggel foltokban ködfoltok képződhetnek, amelyek feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő lesz. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Friss híreink:

10 szobanövény-gyilkos hiba, amit sokan elkövetnek: ezekkel igazi pusztítást végezhetsz
Imádod a szobanövényeket, de félsz, hogy valamit elrontassz, és elpusztul kedvenced? Úgy érzed, megfelelően gondozod őket, mégis mindig elkövetsz egy bakit, de nem tudod, hol hibáztál? Habár ahány szobanövény, annyi szokás és gondozás, vannak olyan alapvető szabályok, amelyeket ha nem tartunk be, az gyakran a növények pusztulásához vezethet. Ilyenek lehetnek akár a túlöntözés, a nem megfelelő fény, a túl sok, vagy épp túl kevés műtrágya, egy szó mint száz, sok helyen hibázhatunk a gondozáskor. Összegyűjtöttük, mik azok, amelyekkel a legnagyobb károkat okozhatjuk a szobanövényeinkél, és mikre érdemes minden esetben odafigyelni.

Növénytermesztés öntözés nélkül: itt a a talaj, aminek még locsolásra sincs szüksége
A Texasi Egyetem mérnökei egy olyan új típusú talajt alkottak meg, amely képes kivonni a vizet a levegőből, és leadni azt a növényeknek. Az egyetem közleménye szerint az önmagát öntöző talaj teljes mértékben átalakíthatja a mezőgazdaságot.

Komoly kihívás elé állította az elmúlt év az agrárcégeket: a túlélés múlhat a fejlesztéseken
Ahogy a gazdaság minden szektorát, úgy az agráriumot is érintette a koronavírus-járvány - súlyosbította az ágazat nehézségeit. A vállalkozásoknak mérlegelni kell: sokszor egy-egy elhalasztott beruházás ugyanis nagyobb gazdasági kárt okozhat, mint az a kockázat, ami a beruházás elindításával kapcsolatos. A jó hír, hogy a szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik az agrárcégek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?