Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.23. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.23. hétfő

agrarszektor.hu
Vastag felhőzet lesz felettünk, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap, erre nagyobb esély a Dél-Dunántúlon van - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.11.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.11.23.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.11.23.) napon.

2020.11.23. hétfő: Vastag felhőzet lesz felettünk, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap, erre nagyobb esély a Dél-Dunántúlon van. Estefelé észak felől határozott felhőzetcsökkenés várható. Hajnalban észak felől egy gyenge intenzitású csapadékzóna érkezik, amelyből reggel, délelőtt az északi megyékben, délután már csak néhol az Alföldön várható eső, illetve kezdetben ónos eső is. Az északkeleti határ közelében átmenetileg havazhat. Több helyen lesz párás, ködös az idő, de délelőtt javulnak a látási viszonyok. A legtöbb helyen szélcsend várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. Késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront közeledik felénk, emiatt éjszaka többfelé képződik köd, rosszak lesznek a látási viszonyok. Emellett az éjszaka második felében északnyugat felől egy gyenge csapadéksáv is átvonul felettünk, ebből az eső mellett ónos eső is eshet. Hétfőn délelőtt néhol még ónos eső is eshet, de egyre inkább az eső lesz a jellemző csapadék, de csak kis mennyiség várható. A fagy és az ónos eső miatt téli időjárási viszonyok mellett kell közlekednünk, legyünk óvatosak!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás terheli szervezetünket, emiatt sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, megnövekszik a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.11.24. kedd: Éjszaka nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, majd ezt követően reggelre az ország egy részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik. A köd és a felhőzet csak kis területen, de akár egész nap megmaradhat, az ország nagy részén ugyanakkor gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de északi fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 7, 8 fok körül, a felhős, ködös vidékeken 5 fok alatt várható.

2020.11.25. szerda: Éjszaka országszerte köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Napközben legfeljebb kis körzetekben süthet ki a nap, a köd egy része végig megmarad. Többfelé kell szitálásra, főként éjjel ónos szitálásra számítani. Északnyugaton megélénkülhet a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Friss híreink:

Óriási bajban a magyarok luxusfűszere: most kell beszerezni, nemsokára késő lehet
Ebben az esztendőben lényegesen kevesebb fűszerpaprikát szüreteltek a termelők, mint egy évvel korábban. Erről értesültek a húsfeldolgozók, éttermek, nagy konyhák és a háztartási fogyasztók is. Ezért a megrendelők - főként a minőséget fontosnak tartók - igyekeznek minél előbb beszerezni az éves szükségletüket. Így ezekben a hetekben éjjel-nappal őrölnek a kisebb és nagyobb paprikamalmok az Alföldön. A hazai paprikatermesztőknek évek óta komoly problémát okoz a munkaerőhiány, az alkalmi dolgozók ugyanis inkább óradíjban dolgoznának, sok helyen azonban teljesítménybér jár.

Komoly kihívás elé állította az elmúlt év az agrárcégeket: a túlélés múlhat a fejlesztéseken
Ahogy a gazdaság minden szektorát, úgy az agráriumot is érintette a koronavírus-járvány - súlyosbította az ágazat nehézségeit. A vállalkozásoknak mérlegelni kell: sokszor egy-egy elhalasztott beruházás ugyanis nagyobb gazdasági kárt okozhat, mint az a kockázat, ami a beruházás elindításával kapcsolatos. A jó hír, hogy a szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik az agrárcégek.

10 szobanövény-gyilkos hiba, amit sokan elkövetnek: ezekkel igazi pusztítást végezhetsz
Imádod a szobanövényeket, de félsz, hogy valamit elrontassz, és elpusztul kedvenced? Úgy érzed, megfelelően gondozod őket, mégis mindig elkövetsz egy bakit, de nem tudod, hol hibáztál? Habár ahány szobanövény, annyi szokás és gondozás, vannak olyan alapvető szabályok, amelyeket ha nem tartunk be, az gyakran a növények pusztulásához vezethet. Ilyenek lehetnek akár a túlöntözés, a nem megfelelő fény, a túl sok, vagy épp túl kevés műtrágya, egy szó mint száz, sok helyen hibázhatunk a gondozáskor. Összegyűjtöttük, mik azok, amelyekkel a legnagyobb károkat okozhatjuk a szobanövényeinkél, és mikre érdemes minden esetben odafigyelni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?