2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.26. csütörtök

Túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.11.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.11.26.) napon!
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.11.26.) napon.

2020.11.26. csütörtök: Túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, a fagyos tájakon ónos szitálás bárhol előfordulhat, a hegyvidéki területeken szemcsés hó is hullhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére -2, +3 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Borult, párás, rétegfelhős idő várható, amelynek hatására tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, illetve a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás is előfordulhat! Figyeljünk oda a közlekedésnél!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A feldúsuló légszennyező anyagok negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre, a mérgező anyagok elsősorban a légzőszerveinket terhelik meg.

A következő napok várható időjárása

2020.11.27. péntek: Borult, párás időre számíthatunk főként éjjel és reggel korlátozott látási viszonyokkal. Főként délkeleten maradhat meg tartósan a köd. Legmagasabb (8-900 m feletti) hegyeink azonban még a rétegfelhőzet fölé érhetnek, ott napos idő lesz. Szitálás bárhol lehet, főként éjjel ónos szitálás, hószállingózás sem kizárt. A ködbe burkolózó hegyvidékeken zúzmara képződés is lehet. Gyenge vagy mérsékelt, változó irányú légmozgás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

2020.11.28. szombat: Borult, párás időre számíthatunk, egy-egy helyen tartósabb ködfoltokkal. Legmagasabb (8-900 m feletti) hegyeink azonban továbbra is a rétegfelhőzet fölé érhetnek, ott napos idő lesz. Szitálás bárhol lehet, főként éjjel ónos szitálás, hószállingózás sem kizárt. Estétől délnyugaton már eleredhet az eső is. A ködbe burkolózó hegyvidékeken zúzmara képződés is lehet. Gyenge vagy mérsékelt, változó irányú légmozgás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Friss híreink:

Tömegével hever parlagon a magyar csodanövény: aranyat ér, mégis lemondanak róla
Egy évtizede országszerte sok önkormányzat nagy lendülettel és bizakodással fogott hozzá a C-vitamin dús gyümölcs (egyesek szerint gyógynövény) termesztésébe. Elsősorban jövedelmező, nagyobb szakértelem nélkül elvégezhető feladatot kerestek a közmunkások számára. Mostanra több terület elgazosodva pang a falvak belső területein illetve kint a határban. Ezeknél általában évek óta elmaradt a szüret is. Ahol művelik a homoktövis ültetvényeket, ott nagyrészt már eladták az idei termést, mert a Covid-19 vírus tombolása miatt a többszörösére ugrott a nyugat-európai és a hazai kereslet.

Áder János megfontolásra visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt
Áder János államfő megfontolásra visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt az Országgyűlésnek szerdán. A köztársasági elnök az adatkezelési szabályokkal kapcsolatban fogalmazott meg észrevételeket és azt is sérelmezte, hogy az előterjesztést előzetesen nem véleményezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Portfolio megkeresésére közölte: az államfő észrevételeit az Országgyűlés orvosolni fogja, a módosító javaslat már el is készült. Portfolio

Óriási beruházási boom tarol a mezőgazdaságban: ezekre költenek most az agrárcégek
2020 óriási év lesz a mezőgazdasági-élelmiszeripari technológiai beruházások tekintetében. A Finistere Ventures felmérése szerint az idei évi befektetések már mostanra meghaladták 2019-es, korábbi rekordévet.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu