Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.27. péntek

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, 8-900 méter feletti hegycsúcsainkon azonban kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.11.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.11.27.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.11.27.) napon.

2020.11.27. péntek: Túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, 8-900 méter feletti hegycsúcsainkon azonban kisüthet a nap. Főként a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon sűrű ködre és zúzmaraképződésre kell számítani. Szitálás bármikor kialakulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Gyenge, illetve mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lehet a legenyhébb az idő. Késő estére -1, +3 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Folytatódik a borult, párás, rétegfelhős idő, emiatt helyenként tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok. A ködös tájakon szitálás, főleg éjjel ónos szitálás is előfordulhat! Fokozottan figyeljünk oda a közlekedésnél!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front ugyan nincs fölöttünk, de a feldúsult légszennyező anyagok főleg a légzőszerveinket megterhelhetik.

A következő napok várható időjárása

2020.11.28. szombat: Jobbára borult, párás, néhol ködös időre számíthatunk. Az esti óráktól főleg a Dunántúlon több helyen felszakadozhat a felhőzet. Kezdetben többfelé előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Napközben szórványosan eső, havas eső, havazás is várható. Néhol esetleg ónos eső is kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon helyenként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

2020.11.29. vasárnap: Gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek. Elszórtan valószínű zápor, hózápor. Az északi szél a Dunántúlon, illetve északkeleten megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Friss híreink:

Megéri most eperpalántát venni? Ha igen, hova ültessük, hogy tavasszal teremjen?
A kertészeti árudákban most novemberben is lehet találkozni szabadban kínált üde zöld eperpalántákkal, és sokak számára meglepő lehet, hogy még ilyenkor lehet egyáltalán kapni. Felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben most vásárolunk párat, érdemes-e még kiültetni? Hol és hogyan teleltessük az eperpalántákat, hogy túléljék a téli fagyokat? Vigyük be őket a lakásba, szobanövénynek? Az Agrárszektor Poór Boglárkával, a szombathelyi Örökzöld Kertészet növényorvosával beszélgetett, aki segített lapunknak megválaszolni az eper palántázásával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tömegével hever parlagon a magyar csodanövény: aranyat ér, mégis lemondanak róla
Egy évtizede országszerte sok önkormányzat nagy lendülettel és bizakodással fogott hozzá a C-vitamin dús gyümölcs (egyesek szerint gyógynövény) termesztésébe. Elsősorban jövedelmező, nagyobb szakértelem nélkül elvégezhető feladatot kerestek a közmunkások számára. Mostanra több terület elgazosodva pang a falvak belső területein illetve kint a határban. Ezeknél általában évek óta elmaradt a szüret is. Ahol művelik a homoktövis ültetvényeket, ott nagyrészt már eladták az idei termést, mert a Covid-19 vírus tombolása miatt a többszörösére ugrott a nyugat-európai és a hazai kereslet.

Áder János megfontolásra visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt
Áder János államfő megfontolásra visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt az Országgyűlésnek szerdán. A köztársasági elnök az adatkezelési szabályokkal kapcsolatban fogalmazott meg észrevételeket és azt is sérelmezte, hogy az előterjesztést előzetesen nem véleményezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Portfolio megkeresésére közölte: az államfő észrevételeit az Országgyűlés orvosolni fogja, a módosító javaslat már el is készült. Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?