Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.01. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.01. kedd

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosa csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.12.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.12.01.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.12.01.) napon.

2020.12.01. kedd: Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosa csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap. A borult tájakon hószállingózás előfordulhat. A keleti, délkeleti szél az Alpokalja térségében időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. Késő estére -5, 0 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Számottevő csapadékra már nem kell számítani, de hószállingózás helyenként továbbra is előfordulhat. Éjszaka több helyen párássá válik a levegő, és (zúzmarás) köd képződik. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napok várható időjárása

2020.12.02. szerda: A köd, illetve a rétegfelhőzet nagy része napközben megszűnik, keleten, északkeleten több-kevesebb napsütés is lehet a fátyolfelhők mellett, főként az ország délnyugati felén számíthatunk tartósabban felhős területekre. Estétől délnyugat felől vastagszik a felhőtakaró. Keleten, északkeleten kisebb a csapadék esélye, a Dunántúlon és délen szórványosan előfordulhat hószállingózás, szitálás, néhol esetleg ónos szitálás. Az északkeleti, keleti szél a Dél-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

2020.12.03. csütörtök: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten, északkeleten vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet. A keleti, északkeleti megyékben kisebb a csapadék esélye. Másutt sokfelé várható ismétlődő eső. A nyugati határ közelében havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű, de nyugaton kissé hidegebb, délkeleten 7, 8 fok is lehet.

Friss híreink:

Ilyen még nem volt a magyar virágbizniszben: már csak ebben bízhatnak a termelők
Mindig is hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték a vágottvirág piacot. Az elmúlt évtizedek során a termelők megtanultak alkalmazkodni a kereslet ingadozásához. Csakhogy ebben az esztendőben felborult a trend. Így egyetlen cél lehet: a talpon maradás.

A koronavírus nem várt hatása: felpörögnek a beruházások a magyar agráriumban
A járvány miatti bizonytalanságok, a tavaszi aszály és a fagykárok, valamint a madárinfluenza és a sertéspestis elleni védekezés után nehéz éve van az agráriumnak. Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője szerint azonban mindez együttesen fejlesztési kényszerben tartja az ágazatot, és a beruházásokhoz szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik a vállalkozások. A szakemberrel többek között arról beszélgettünk, hogy ugyan a korábbi években általános piaci nézet volt, hogy a mezőgazdaság a kevésbé kockázatos ágazatok közé sorolható finanszírozási szempontból, de vajon helytálló-e még ez a kijelentés idén, és kitértünk arra is, milyen eredményeket hoztak a járvány miatti hitelkönnyítések.

Díjeső az év legfontosabb agráreseményén: rangos zsűri dönt a jelöltekről
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, a rangos elismerések december 3-án az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor Konferencián kerülnek átadásra. A rendezvényen, amelyet 2020-ban rendhagyó módon, online rendez meg a Portfolio vezető gazdasági portál a szektor jutalmazott szereplői a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, az Év agrárberuházása díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év kertészete díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat és az Év női agrárvállalkozója díjat vehetik át.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?