Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.02. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.02. szerda

agrarszektor.hu
Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.12.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.12.02.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.12.02.) napon.

2020.12.02. szerda: Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. A Dunántúlon több és vastagabb lesz a felhőzet, kelet, északkelet felé haladva ugyanakkor egyre kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék délutánig nem valószínű, késő délutántól, estétől azonban a délnyugati, nyugati tájakon már előfordulhat helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: a nyugati határvidéken havazás, havas eső, másutt inkább ónos eső, fagyott eső. A keleties szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére általában +1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. Számottevő csapadék ugyan nem lesz, de helyenként a szitálás miatt nyirkos, csúszós lehet az útburkolat. Szerdán késő délutántól, kora estétől a nyugati vidékeken vegyes csapadék, kisebb ónos eső várható. Vezessünk óvatosan.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb részein melegedés kezdődik.

A következő napok várható időjárása

2020.12.03. csütörtök: A Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten szakadozottabb felhőzet valószínű, ott néhány órás napsütés is lehet. A Dunántúlon, majd a középső országrészben egyre többfelé várható csapadék; a nyugati határvidéken havazás, havas eső, délnyugatin ónos eső, másutt eső valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyütt megélénkül, a középső országrészben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű, de délkeleten 7, 8 fok is lehet.

2020.12.04. péntek: Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, vékonyodik a felhőzet, néhány órára kisüthet a nap. Kezdetben a nyugati és a középső országrészben többfelé eshet az eső, majd megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet Általában 3 és 8 fok között alakul, de délkeleten néhol 9, 11 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2020 novemberében a magyar gazdák 23,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 tizenegyedik hónapjához képest pedig közel 10 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka novemberben a John Deere volt, amelyből 59-et adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 22 darabot értékesítettek most. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a Polaris, ötödik pedig a TGB volt az év tizenegyedik hónapjában.

Ilyen még nem volt a magyar virágbizniszben: már csak ebben bízhatnak a termelők
Mindig is hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték a vágottvirág piacot. Az elmúlt évtizedek során a termelők megtanultak alkalmazkodni a kereslet ingadozásához. Csakhogy ebben az esztendőben felborult a trend. Így egyetlen cél lehet: a talpon maradás.

A koronavírus nem várt hatása: felpörögnek a beruházások a magyar agráriumban
A járvány miatti bizonytalanságok, a tavaszi aszály és a fagykárok, valamint a madárinfluenza és a sertéspestis elleni védekezés után nehéz éve van az agráriumnak. Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője szerint azonban mindez együttesen fejlesztési kényszerben tartja az ágazatot, és a beruházásokhoz szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen kedvező feltételekkel igényelhetik a vállalkozások. A szakemberrel többek között arról beszélgettünk, hogy ugyan a korábbi években általános piaci nézet volt, hogy a mezőgazdaság a kevésbé kockázatos ágazatok közé sorolható finanszírozási szempontból, de vajon helytálló-e még ez a kijelentés idén, és kitértünk arra is, milyen eredményeket hoztak a járvány miatti hitelkönnyítések.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?