Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.07. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.07. hétfő

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt még a Tiszántúlon, késő délután az Alpokalján rövid időre kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.12.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.12.07.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.12.07.) napon.

2020.12.07. hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt még a Tiszántúlon, késő délután az Alpokalján rövid időre kisüthet a nap. Főként a középső tájakon (Duna-Tisza köze, Északi-középhegység) számíthatunk esőre, délután a Dunántúlon már el is állhat. A délkeleti szelet délelőttig a Győr-Szeged vonal széles sávjában erős lökések kísérik, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka egy frontálzóna érkezik, így nyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Többfelé lehetnek nedves, csúszós útszakaszok. Helyenként erős, a magasabban fekvő részeken akár viharos is lehet a déli, délkeleti szél. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg-, illetve a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2020.12.08. kedd: Napközben szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt keleten is megszűnik a csapadék, délután, este a nyugati határvidéken lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten kissé hidegebb is lehet.

2020.12.09. szerda: Fokozatosan mindenütt megnövekszik a felhőzet, délelőtt északkeleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, északkeletre csak estefelé érkezik meg a csapadék. A keleti, délkeleti szél élénk lesz, főleg a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Ezt sok gazda meglépte: új korszakot indított a koronavírus-járvány a magyar agráriumban
A koronavírus-válság miatti idei rendkívüli események még inkább rávilágítottak arra, mekkora jelentősége lehet a digitális és precíziós megoldások alkalmazásának a hazai agráriumban. Általános vélemény, hogy ebben a helyzetben felgyorsulhat a modern eszközök és a technológiai fejlesztések magyarországi adaptálása, mivel ezek nem csak a hatékonyságot javíthatják, hanem hozzájárulhatnak az agrárvállalkozások még biztonságosabb működéséhez is. De vajon mennyire lettek népszerűek ezek a megoldások, és mekkora a hajlandóság a magyar gazdatársadalomban az új módszerek adaptálására?

Igazi szupernövény lapul a legtöbb magyar otthonában: sokan nem tudják, de aranyat ér
Az aloe verának számtalan jótékony hatása van, sokan azonban inkább dísznövényként tekintenek rá, pedig igazi csodaszer az emberi test és szervezet számára. Gyógyító ereje már hosszú évek óta ismert, amellett, hogy immunerősítő, kitűnő sebkezelő, jó gyomorégés ellen, és még a vércukorszintet is szabályozza. Összegyűjtöttük, mennyi mindenre lehet használni ezt a szupernövényt, így mostantól biztosan senki nem tekint majd rá átlagos szobanövényként.

Itt a John Deere legújabb dobása: ennek sok gazda fog örülni
Szoftverfrissítést adott ki a John Deere a negyedik generációs 4600 CommandCenter érintőképernyőihez. A nagy mezőgazdasági gépgyártó a 20-3-as frissítésével már az önjáró takarmánybetakarító kombájnok is használhatják a Machine Sync funkciót arra, hogy a jobboldali, a baloldali vagy a közvetlenül a gép mögé csatlakoztatott kocsit töltsék fel a learatott terménnyel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58