Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.10. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.10. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, délelőtt még több helyen várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részeken havazás, majd a csapadékzóna észak felé helyeződik, délután már csak északon lehet helyenként csapadék - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.12.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.12.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.12.10.) napon.

2020.12.10. csütörtök: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, délelőtt még több helyen várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részeken havazás, majd a csapadékzóna észak felé helyeződik, délután már csak északon lehet helyenként csapadék. Néhol megélénkül a Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Késő estétől vegyes halmazállapotú csapadék várható. 250-300 m fölött főként a Győr-Pécs vonaltól nyugatra havas esőre, havazásra kell készülni. Délnyugaton 5 cm-t elérő hó is lehet. Az Alpokalján, Őrségben azonban akár 10-15 cm tapadó hó is hullhat. Csütörtökön már olvadni fog.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, növekvő reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.12.11. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki rövid időre a nap. A keleti határvidéken gyenge eső is lehet, másutt pedig szitálás fordulhat elő. Csak Sopron és a Fertő körül élénkülhet meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

2020.12.12. szombat: Túlnyomóan borult, párás idő valószínű, főleg reggel ködfoltok is lehetnek. Napközben a keleti megyékben szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Helyenként szitálás előfordulhat. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a Tiszántúlon kissé melegebb is lehet.

Friss híreink:

Így védhetők ki a milliárdos aszálykárok: új megoldások a magyar mezőgazdaságban
Azt most már senki nem vitatja, hogy a klímaváltozás egyre súlyosabb problémát jelent a mezőgazdaságban. 2019-ben Magyarországon aszálykárra mintegy 160 ezer hektárra érkezett bejelentés, és 6,5 milliárd forintot fizettek ki kárenyhítő juttatás jogcímén. Ennek ellenére az ország területén körülbelül 100 ezer hektáron zajlik öntözéses gazdálkodás. Az ágazat szereplői mind egyetértenek abban, hogy a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz az öntözésnek a növénytermesztésben, de nagyon nem mindegy, mekkora területet lehet öntözés alá vonni, és hogy van-e elég víz ehhez.

Amiről kevesen beszélnek: a generációváltás pénzügyi és befektetési oldalról nézve
A generációváltás témája évek óta a középpontban van, befektetési és pénzügyi oldalról azonban viszonylag kevés szó esik róla. Munkácsi Dávid, a Generali Alapkezelő portfólió menedzsere az Agrárszektor 2020 konferencián többek között olyan kérdésekre adott választ előadásában, mint, hogyan lehet a befektetésekben hozamokat elérni az agráriumon keresztül, mennyire fontos az innováció az ágazatban, illetve milyen lehetőségeket tartogat a generációváltás az egyes szektorok számára.

Nagyot robbant az idei Agrárszektor Konferencia: 800 online néző követte az eseményt
Több mint 800 online résztvevő követte az idén rendhagyó módon megrendezett Agrárszektor 2020 Konferenciát, amelyet most szervezett meg nyolcadik alkalommal a Portfolio Csoport. Az egész napos eseményen 30 órányi programmal, három párhuzamos szekcióval, 106 előadóval, és rengeteg izgalmas témával találkozhattak a résztvevők. A rendezvény megkoronázásaként a szakmai programot követően virtuális díjátadó keretein belül kerültek átadásra a Portfolio Agrárdíjak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?