Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.11. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.11. péntek

agrarszektor.hu
Erősen felhős, illetve borult időnk lesz, de helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, így néhol már előbukkanhat rövid időre a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.12.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.12.11.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.12.11.) napon.

2020.12.11. péntek: Erősen felhős, illetve borult időnk lesz, de helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, így néhol már előbukkanhat rövid időre a nap. Az ország döntő részén legfeljebb kisebb szitálás fordulhat elő, azonban északkeleten eső várható. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán a Fertő vidékén lehet élénk a délkeleti szél. A hőmérséklet kora délután 2 és 8 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Egyre kevesebb helyen kell vizes, csúszós útszakaszokra számítani, ennek ellenére vezessünk óvatosan. Éjjel foltokban köd képződhet, így az ország egyes részein rövid távon belül is jelentősen változhat a látástávolság, sebességünket ennek megfelelően válasszuk meg.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.12.12. szombat: Túlnyomóan borult, párás idő valószínű, főleg reggel ködfoltok is lehetnek. Napközben a keleti megyékben szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Helyenként szitálás előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon a délkeleti, keleten az északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig többnyire 3 és 8 fok között alakul.

2020.12.13. vasárnap: Eleinte még jórészt borult, párás, ködös idő várható, majd napközben főként a Dunántúlon nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Néhol szitálás, keleten, délen helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Adatkezelés a magyar agráriumban - Mi az érdeke a gazdálkodónak és mi az államnak?
A digitalizáció által teremtett érték lehet az, ami biztosítja a gazdálkodóknak a nemzetközi versenyképességet? Kié az adat és mire lehet felhasználni? Mi az érdeke a gazdálkodónak és mi az államnak? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakemberek az Agrárszektor 2020 Konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésében, de szó volt arról is, mivel járulhat hozzá az "adat" az agrárágazat versenyképességéhez.

Így védhetők ki a milliárdos aszálykárok: új megoldások a magyar mezőgazdaságban
Azt most már senki nem vitatja, hogy a klímaváltozás egyre súlyosabb problémát jelent a mezőgazdaságban. 2019-ben Magyarországon aszálykárra mintegy 160 ezer hektárra érkezett bejelentés, és 6,5 milliárd forintot fizettek ki kárenyhítő juttatás jogcímén. Ennek ellenére az ország területén körülbelül 100 ezer hektáron zajlik öntözéses gazdálkodás. Az ágazat szereplői mind egyetértenek abban, hogy a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz az öntözésnek a növénytermesztésben, de nagyon nem mindegy, mekkora területet lehet öntözés alá vonni, és hogy van-e elég víz ehhez.

Amiről kevesen beszélnek: a generációváltás pénzügyi és befektetési oldalról nézve
A generációváltás témája évek óta a középpontban van, befektetési és pénzügyi oldalról azonban viszonylag kevés szó esik róla. Munkácsi Dávid, a Generali Alapkezelő portfólió menedzsere az Agrárszektor 2020 konferencián többek között olyan kérdésekre adott választ előadásában, mint, hogyan lehet a befektetésekben hozamokat elérni az agráriumon keresztül, mennyire fontos az innováció az ágazatban, illetve milyen lehetőségeket tartogat a generációváltás az egyes szektorok számára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?