Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.24. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.24. csütörtök

agrarszektor.hu
Erősen felhős, illetve borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.12.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.12.24.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.12.24.) napon.

2020.12.24. csütörtök: Erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Délelőtt főleg északon, északkeleten várható szórványosan szitálás, kisebb eső, délutántól egyre többfelé elered az eső, záporeső. Éjfélig elsősorban az ország déli, délnyugati felén jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat. A déli, délnyugati szelet elsősorban a Dél-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Délutántól a szél nyugatira, északnyugatira fordul, a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő. Késő estére 5 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északkeleti hegyvidéki területeken csak lassan javulnak a látási viszonyok. Emellett csütörtökön hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ami sokfelé okoz majd esőt, záport.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható: a nap nagy részében melegfront jellegű változások lesznek, majd észak felől hidegfront éri el térségünket.

A következő napok várható időjárása

2020.12.25. péntek: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délután, este északon elkezdődhet a felhőzet szakadozása. Délelőttig az ország déli felén még többfelé valószínű eső, majd ott is inkább már csak helyenként alakul záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon kisebb körzetekben viharos lökések is kísérhetik, míg keleten erős széllökések sem lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

2020.12.26. szombat: Reggelre csökken a felhőzet, és döntően napos idő várható gomolyfelhőkkel. Több gomolyfelhőre a Tisza vonalában számíthatunk, arrafelé elvétve hózápor kialakulhat. Az északi szél nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így maradhat sokáig szép a vágott karácsonyfánk
Ha nincs kertünk, ahová karácsony után kiültethetnénk a fenyőfát, nem érdemes cserepes vagy konténeres változatban gondolkodnunk csak azért, mert sajnáljuk az élő növényt. Egyrészt már évekkel ezelőtt elültették, hogy idén kivághassák, másrészt ezeket a fenyőket termesztik, akár a búzát vagy a kukoricát, és ez Magyarországon családok százainak ad megélhetést. Ha pedig betartunk pár aranyszabályt, és a megfelelő fajtát választjuk, a vágott fenyőnk karácsony után még hosszú hetekig szép maradhat. Ehhez ad tippeket Borsodi Bence, Megyeri Szabolcs Kertészetének kertészmérnöke.

Megkongatták a vészharangot: kőkemény drágulást hoz 2021 a takarmánypiacon
A 2021-es esztendő kétszeresen is fontos lesz a Vitafort Zrt. számára, hiszen a vállalat ekkor fogja ünnepelni a 40 éves fennállását, és jövő februárban, legkésőbb márciusban egy alapkőletétellel fog elindulni az egyik legfontosabb beruházásuk, amelyet egy 2 éves előkészítő-tervező munka előzött meg - tudtuk meg Kulik Zoltántól, a vállalat vezérigazgatójától az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember elmondta, hogy bár a takarmánygyártás a 2020-as évet jóformán probléma nélkül vészelte át, a következő időszakban komoly költségnövekedésekre számít az ágazat.

Alapjaiban változik meg a permetezés Magyarországon: jövőre jöhet az új szabályozás
Új helyzetet teremthet a növényvédelemben az a szabályozás, amelynek célja, hogy meghatározza a drónhasználat lehetőségeit és kereteit a szántóföldi védekezésben - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2020 Konferencián. A témával kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésben a szakemberek többek között arról is beszéltek, milyen növénykultrúrákban és védekezéseknél nyílhat lehetőség a drónok alkalmazására, illetve használatuk hogyan befolyásolhatja a növénytermelő gazdaságok költség-jövedelem viszonyait. Szó volt emellett a növényvédelmet forradalmasító digitális újításokról, illetve a növényvédőszer-használatot alapvetően átalakító uniós szabályozási követelményekről is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?