Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.26. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.26. szombat

agrarszektor.hu
Északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.12.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.12.26.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.12.26.) napon.

2020.12.26. szombat: Északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor még lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szombat délelőttig elsősorban a nyugati, illetve a déli tájakon okozhat eső, havas eső, főként a hegyekben gyenge havazás, hózápor nedves, csúszós útszakaszokat. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős lökések kísérhetik, ami iránytartási problémákat okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, náluk felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, migrén.

A következő napok várható időjárása

2020.12.27. vasárnap: Napközben dél, délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon legfeljebb néhol lehet gyenge havazás, hószállingózás, a Dunától keletre pedig helyenként valószínű ugyancsak gyenge vegyes halmazállapotú - havas eső, majd inkább eső, néhol ónos eső - csapadék. A keleti, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

2020.12.28. hétfő: Napközben vékonyodik, főleg keleten felszakadozik, majd délutántól nyugat felől vastagszik a felhőzet. Eleinte szórványosan előfordul eső, főleg északkeleten a hegyekben néhol havas eső, hó. Napközben számottevő csapadék nem valószínű. Késő délutántól nyugat felől egyre többfelé elered az eső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl északnyugati részén nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Erre csúnyán ráfizethetnek a magyar gazdák: mostantól csak így lehet biztos a termés
A klímaváltozás a magyar mezőgazdaságban már gyakorlati változtatásokat kényszerített ki. Ez igaz a szántóföldi növénytermesztésre, a gyümölcstermelésre és a kertészetekre is. Ahhoz, hogy a termés mennyisége ne csökkenjen, a gazdálkodóknak többet kell költeni a vegetációs időszakban.

Megdöbbentő számok láttak napvilágot: durva, ami a műtrágyapiacon folyik
Több mint a duplájára nőtt a műtrágya értékesített volumene Magyarországon 2020 novemberében az előző hónaphoz képest, a forgalmazott mennyiség pedig közel háromszorosa lett most a tavalyi év tizenegyedik hónapjához viszonyítva. A növényvédő szerek iránti kereslet szintén megnövekedett 2020 novemberében, és jól látszik az is, hogy tavaly ugyanekkor sokkal visszafogottabb volt a rovarölők, gyomirtók és gombaölők iránti igény, mint idén a vizsgált időszakban.

Bizonytalanság lett úrrá a vetőmagpiacon: nem lehet tudni, mit hoz a 2021-es év
Egy nagyon sikeres, nagyon izgalmas és mozgalmas évet tudhat maga mögött a Karintia Kft. mögött, ahogy az egész ország és az egész világ is. Talán az volt a legnagyobb tanulság idén, hogy nem szabad mindig rutinból dönteni, mert idén könnyen melléfoghatott vele az ember - mondta Bene Zoltán, a Karintia Kft. cégvezetője az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy mire számít jövőre a szójavetőmag és a kalászos vetőmagok piacán, és hogy mit vár az új uniós közös agrárpolitikától.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?