Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.28. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.28. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, a nap első felében lehetnek felszakadozások, elvékonyodások a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.12.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.12.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.12.28.) napon.

2020.12.28. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, a nap első felében lehetnek felszakadozások, elvékonyodások a felhőzetben. Délelőtt elsősorban az ország keleti felében fordulhat elő eső, északkeleten esetleg havas eső, majd hosszabb csapadékszünet után késő délutántól nyugat felől újra egyre több helyen újra várható csapadék. Ekkor már mindenhol eső lesz a jellemző. A délkeleti, déli szél egyre nagyobb területen megerősödik, délután viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között valószínű. Késő este 2, 9 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az ország nagy részén valószínű időszakos csapadék: nyugaton és északon még éjszaka is lehet hószállingózás, helyenként havazás, másutt délkelet felől egyre nagyobb területen esőre van nagyobb esély, néhol átmenetileg ónos eső, fagyott eső is hullhat. Hétfő napközben már eső formájában érkezik az újabb adag csapadék, az addig kialakult hóréteg gyorsan olvadni fog. Délutántól nyugat felől egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. Fokozott körültekintéssel közlekedjünk!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatásra számíthatunk. Többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, fejfájás, fáradtságérzet.

A következő napok várható időjárása

2020.12.29. kedd: Éjszaka keleten is felszakadozik a felhőzet, és napközben hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, majd délután délkelet felől ismét megnövekszik a felhőzet. Reggel, és estétől főként keleten, délkeleten várható eső. Az erős, néhol viharos déli, délnyugati szél délután mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

2020.12.30. szerda: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Friss híreink:

Lesújtó hírt kaptak a magyar gazdák: két számjegyű drágulás jön a takarmánypiacon
Jelentősen drágultak a gabonafélék az elmúlt hónapokban, aminek következtében legalább két számjegyű áremelkedésre számíthatnak a magyar állattartók takarmányfronton a következő időszakban - tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. A szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, milyen tanúságokat adott a koronavírus-válság a cég, illetve a takarmánypiac számára, hogyan lehet tervezni egy ilyen nehéz év után, de szó volt a Vitafort eddigi történetének legnagyobb beruházásáról is, amely a tervek szerint két év múlva készül majd el teljesen.

Elárulta a szakember: erre van most a legnagyobb szüksége a magyar agráriumnak
Jelenleg nem a koronavírus-járvány okozza a legnagyobb problémát a magyar mezőgazdaságban, hanem az időjárás, amelynek szélsőségessége miatt egyre nehezebb az optimális időben megművelni a területeket - mondta Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember emellett arról is beszélt, mennyire nagy szükség van a generációváltásra és a megfelelő munkaerőre az ágazatban, illetve a mezőgazdaság vonzóbbá tételére a fiatalok körében.

Erre csúnyán ráfizethetnek a magyar gazdák: mostantól csak így lehet biztos a termés
A klímaváltozás a magyar mezőgazdaságban már gyakorlati változtatásokat kényszerített ki. Ez igaz a szántóföldi növénytermesztésre, a gyümölcstermelésre és a kertészetekre is. Ahhoz, hogy a termés mennyisége ne csökkenjen, a gazdálkodóknak többet kell költeni a vegetációs időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?