Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.29. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.29. kedd

agrarszektor.hu
Nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, délelőtt a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.12.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.12.29.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.12.29.) napon.

2020.12.29. kedd: Nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, délelőtt a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső. Ezt követően az ország délkeleti felén általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani, a nyugati és északi megyékben közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek. A délutáni, esti órákban a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő helyenként kisebb zápor. A déli szél kezdetben erős, keleten viharos lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8 és 14, késő este 3 és 8 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, kettős fronthatás várható, megnövekszik a reakció idő. Csapadékra, síkos utakra főként hazánk keleti felében készülhetünk, az eső mellett az Északi-középhegységben havas eső, kevés hó is előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagy területen lesz erős, viharos lökések is kísérik, ami nehezítheti az iránytartást.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás terheli szervezetünket. Fejfájás, migrén, szédülés, álmatlanság és koncentráció zavar léphet fel. Nő a görcskészség.

A következő napok várható időjárása

2020.12.30. szerda: Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben jobbára zárt lesz a felhőtakaró, inkább csak a nyugati tájakon lehetnek felszakadozások. Többfelé várható eső, zápor: egy csapadékzóna az ország fölött erősödik meg, és kelet, északkelet felé halad. Elsősorban a Tiszántúlon jelentős mennyiség valószínű. A keleti vidékeken néhol megélénkül a déli szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

2020.12.31. csütörtök: A ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak a nyugati vidékeken lehet esetleg vékonyabb a felhőzet. Újabb csapadékzóna helyeződik fölénk dél felől, sokfelé kell számítani esőre: nagyobb mennyiség ismét a keleti megyékben valószínű, míg nyugaton, északnyugaton kisebb a csapadék esélye. Néhol havas eső, elsősorban a hegyekben hó is eshet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Friss híreink:

Itt a bejelentés: teljesen megváltozik a területalapú támogatások ellenőrzése
A Magyar Államkincstár 2020-ban pilot jelleggel bevezetett egy műholdfelvételeken alapuló távellenőrzést, amelyet a területalapú támogatások ellenőrzése során használnak fel, vagyis a megszokott helyszíni ellenőrzés helyett távérzékeléses monitoringra kerül sor - mondta Detre Miklós, a Magyar Államkincstár Horizontális Feladatok Végrehajtásáért Felelős igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, ezt egy mobilalkalmazás segítségével fogja majd elérhetővé tenni az ügyfelek részére a Kincstár. A szakember emellett arról is beszélt, hogy milyen agrártámogatásokat fizetett ki 2020-ban, illetve milyen ütemezést tervez 2021-re a Magyar Államkincstár (MÁK).

Óriási lehetőség a magyar agrárium előtt: ez komoly előnyt jelenthet a vállalkozásoknak
Az adatkezelésről nem sok szó esik az agráriumban, pedig piaci és nemzetgazdasági szempontból hatalmas érték rejlik benne, illetve az egyéni vállalkozások szintjén is komoly előnyökre lehetne az adatokkal szert tenni - mondta Maróti Miklós, az AgroVIR Kft. ügyvezető igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember emellett arról is beszélt, miért lenne fontos, hogy a digitalizáció az agráriumban is nagyobb teret kapjon, és hol tart most Magyarország ezen a téren.

Lesújtó hírt kaptak a magyar gazdák: két számjegyű drágulás jön a takarmánypiacon
Jelentősen drágultak a gabonafélék az elmúlt hónapokban, aminek következtében legalább két számjegyű áremelkedésre számíthatnak a magyar állattartók takarmányfronton a következő időszakban - tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. A szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, milyen tanúságokat adott a koronavírus-válság a cég, illetve a takarmánypiac számára, hogyan lehet tervezni egy ilyen nehéz év után, de szó volt a Vitafort eddigi történetének legnagyobb beruházásáról is, amely a tervek szerint két év múlva készül majd el teljesen.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?