Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.30. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.30. szerda

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé elered az eső - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.12.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.12.30.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.12.30.) napon.

2020.12.30. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé elered az eső. Estig az Alföldön és Borsodban valószínű a legtöbb csapadék. Csak a Tiszántúlon élénkülhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Csapadékosabbra fordul időjárásunk, így az utak a legtöbb helyen síkosak lehetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli szervezetünket. Fejfájás, migrén, szédülés előfordulhat, nő a görcskészség. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.12.31. csütörtök: Az ország nagy részén erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd délutántól nyugaton már vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A nyugati megyékben számottevő csapadék nem valószínű, a DUnától keletre azonban sokfelé várható eső, zápor. A hegycsúcsokon havas eső, hó sem kizárt. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

2021.01.01. péntek: Keleten, északkeleten is csökken a felhőzet, elsősorban a déli és a középső országrészben néhány órára kisüt a nap, majd délutántól főleg nyugaton és északon ismét lehetnek erősen felhős területek. A csapadékzóna K felé haladva a déli órákig elhagyja az országot. Késő délután, este főleg a nyugati, illetve az északi megyékben fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. A déli szél sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Friss híreink:

Amiről kevesen beszélnek: így zajlik az állatgyógyszerek fejlesztése Magyarországon
A világ összes gyógyszerkutatásának és fejlesztésének hozzávetőlegesen egyetlen százaléka célozza a haszon- és társállatok életének megkönnyítését, fájdalmainak enyhítését. Az ilyen készítmények engedélyeztetése és forgalomban tartása ugyanolyan szigorú protokoll szerint történik, mint a humán gyógyszereké. Az Alpha-Vet Holdingnál egy 10 fős csapat dolgozik ezen a területen.

Megszólalt a szakember: az innováció nemcsak a gazdákat, de a döntéshozókat is segíti
A gazdatársadalom az adatgyűjtésnek és az adatfeldolgozásnak egy olyan egy olyan forradalmába lépett, ami óriási segítség lehet abban, hogy a fenntarthatóságot és a gazdasági tevékenységük profitját összhangba tudják hozni - mondta Szalkai Gábor, Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetője az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember beszélt a drónok mezőgazdasági felhasználásának kérdéseiről és problémáiról, valamint elmondta, hogy a Bayer milyen innovatív megoldásokkal segíti a gazdákat az eredményeik javításában.

Itt a bejelentés: teljesen megváltozik a területalapú támogatások ellenőrzése
A Magyar Államkincstár 2020-ban pilot jelleggel bevezetett egy műholdfelvételeken alapuló távellenőrzést, amelyet a területalapú támogatások ellenőrzése során használnak fel, vagyis a megszokott helyszíni ellenőrzés helyett távérzékeléses monitoringra kerül sor - mondta Detre Miklós, a Magyar Államkincstár Horizontális Feladatok Végrehajtásáért Felelős igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, ezt egy mobilalkalmazás segítségével fogja majd elérhetővé tenni az ügyfelek részére a Kincstár. A szakember emellett arról is beszélt, hogy milyen agrártámogatásokat fizetett ki 2020-ban, illetve milyen ütemezést tervez 2021-re a Magyar Államkincstár (MÁK).

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?