Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.04. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.04. hétfő

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult időre készülhetünk, csak kisebb körzetekben vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.01.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.01.04.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.01.04.) napon.

2021.01.04. hétfő: Túlnyomóan borult időre készülhetünk, csak kisebb körzetekben vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A déli és nyugati tájakon csak lassabban javulnak a látási viszonyok. Délelőtt kissé csökken a csapadékhajlam, majd délutántól dél felől újabb csapadékrendszer éri el a Dunától keletre fekvő területeket. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka többfelé várható eső, illetve a Dunántúlon és északkeleten köd képződik, emiatt arrafelé éjszaka és még hétfőn délelőtt is csúszósak lesznek az utak és jelentősen csökken a belátható útszakasz hossza. Napközben átmeneti javulásra számíthatunk, majd késő délután, este a Tiszántúlon várható újabb eső.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, megnövekedhet a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2021.01.05. kedd: Többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös idő lesz, de napközben átmenetileg kissé elvékonyodik a felhőzet. Eleinte keleten többfelé, majd egyre inkább csak északkeleten, estétől pedig délnyugaton, nyugaton várható eső, az Alpokalján havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A nyugati, délnyugati szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

2021.01.06. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben szórványosan, hajnalban, este többfelé várható eső, északon, északnyugaton havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Az élénk délkeleti szél délnyugatira fordul, és néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Friss híreink:

Generációváltás az agráriumban: már 2021-ben elkészülhet az átfogó szabályozás
Nagyon nagy szükség lenne Magyarországon az agrárgazdasági generációváltásra, mert a gazdatársadalom köztudottan elöregedett. A nemzedékváltás felgyorsítása visszatérő téma, de a folyamatot ma is sok akadály nehezíti. A Portfolio Agrárszektor 2020 Konferenciáján a szakemberek arról beszélgettek, milyen jó gyakorlatok segíthetik és milyen rossz berögződések hátráltathatják a generációváltás sikeres lebonyolítását.

Ég és föld: az űrtechnológia is részt vehet a mezőgazdaság átalakításában
Teljesen átalakíthatja a mezőgazdaságot az a megállapodás, amit a NASA kötött az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával (United States Department of Agriculture - USDA). Ennek értelmében a jövőben nagyobb szerepet játszhatnak a mezőgazdaság fejlesztésében és a környezetvédelemben az űralapú technológiák.

Vallott a magyar csúcsvezető: ebbe baromfitermelők ezrei mehetnek tönkre
A 2020-as évben jelentkező nehézségek ellenére elégedett a cégcsoport idei teljesítményével, és úgy gondolja, a lehetőségekhez képest jól vették az akadályokat - mondta Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezető-tulajdonosa az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember a koronavírus-válság baromfiágazatot és a cégcsoportot érintő nehézségei mellett beszélt a még a magyarországi madárinfluenza-helyzetről és a cégcsoport idei legjelentősebb beruházásáról is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?