2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.10. vasárnap

Felhős, hideg időnk lesz délen havazással - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.01.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.01.10.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.01.10.) napon.

2021.01.10. vasárnap: Felhős, hideg időnk lesz délen havazással. A köd zsugorodik vagy rétegfelhőzetté alakul, főképp északkeleten fel is oszlik, eközben dél felől vastagabb felhőzet húzódik fölénk. Tartósabb napsütésre északkeleten van esély. Délutántól a déli megyékben havazás várható, számottevő friss hóréteg Baranyában alakulhat ki. Máshol legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. A mérsékelt északi, északkeleti szelet néhol egy-egy élénkebb lökés is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között valószínű. Késő este 0, -4 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Főként az északi országrészben lehetnek éjszaka és vasárnap tartósabban ködös területek. Havazásra, hószállingózásra kiemelten a déli megyékben számíthatunk, de kissé északabbra, valamint a ködös, rétegfelhős tájakon is előfordulhat hószállingózás. A nedves, síkos utakon fokozott figyelemmel közlekedjünk!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás terheli szervezetünket. Az érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, álmosságérzet előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2021.01.11. hétfő: Az ország északi felén gyengén felhős, napos idő lesz, de dél felé haladva egyre több, és vastagabb felhő valószínű, ami estétől egyre inkább észak felé terjeszkedik. Nagyobb eséllyel a felhősebb déli részeken lehet hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten kezdetben havas eső is. A felhőzet növekedésével összhangban estétől megnő a csapadékhajlam is. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8 fok között alakul, a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

2021.01.12. kedd: Alapvetően felhős idő várható, emellett csupán néhány órás napsütés lehet, ami inkább az északi megyékben valószínű. Hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, amire nagyobb esély az ország déli, illetve keleti részén van. Összeáramlási zónák mentén pedig hózáporok is kialakulhatnak, ezek átmenetileg intenzív havazást is okozhatnak, de csak lokálisan. Az északias szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Friss híreink:

Pofonegyszerű, és tényleg működik: ennyiért főzhetsz saját sört otthon
A 2020-as évet meghatározó koronavírus-járvány, és a miatta elrendelt korlátozások egyik következménye az volt, hogy hirtelen mindenki sokkal több időt töltött otthon, mint amennyit korábban illőnek vagy egészségesnek gondolt. Tavasszal mindenki kovászt készített és kenyeret sütött, és aki nem adta fel az első próbálkozások után, az mostanra már egészen profivá válhatott ebben a műfajban, és mostanra esetleg már a továbblépésen gondolkodik. Az ő kedvükért, illetve a „most már belekezdenék valami újba” lelkiállapotban leledző emberek érdekében az Agrárszektor utánajárt, milyen előkészületek, felszerelés és alapanyagok kellenek a folyékony kenyér, avagy ismertebb nevén a sör házi főzéséhez, illetve mennyi idő alatt és mennyi pénzből lehet otthoni körülmények között saját seritalt készíteni.

Filléres csodaszerek: 10 gyógyító szupernövény, amit gond nélkül termeszthet bárki
Nem feltétlenül kell azonnal a patikába rohanni kisebb megfázás vagy köhögés esetén, számtalan olyan gyógynövény akad ugyanis, amellyel felvehetjük a harcot az enyhébb megbetegedések ellen. Ráadásul a legtöbbet gond nélkül termesztheti otthon bárki, sőt akár beltérben is nevelhetjük őket. Összegyűjtöttünk 10 olyan szupernövényt, amelyet érdemes beszerezni a háztartásba, hiszen igazi csodaszerek lehetnek a téli napokon, emellett így fillérekből megúszhatjuk a gyógyszerbeszerzést.

Ez bámulatos: multifunkciós elektromos traktort dobott piacra az amerikai gyártó
Az amerikai Monarch Tractor nemrég dobta piacra teljesen elektromos, önjáró traktorát. A jármű képes önállóan, vezető nélkül végrehajtani az előre beprogramozott feladatokat, de egy operátor a Monarch interaktív automatizálási funkcióit kihasználva azt is elérheti, hogy a traktor kövesse a munkást, és lassan haladjon a nyomában.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu