Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.12. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.12. kedd

agrarszektor.hu
A Tiszántúlon eleinte borongós idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.01.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.01.12.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.01.12.) napon.

2021.01.12. kedd: A Tiszántúlon eleinte borongós idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól északnyugat felől egy frontális felhősáv érkezik, fokozatosan mindenütt beborul. Kora estétől északnyugat felől csapadékhullás veszi kezdetét: eleinte vegyes csapadék valószínű (ónos eső is lehet átmenetileg), majd késő este már északon is egyre nagyobb területen havazni kezd. Kedden napközben a délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb. Késő estére +1, -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka az Alföldön még gyengén havazhat, vékony hóréteg teheti csúszóssá, síkossá az útfelületet. Az ország többi részén deresedésre lehet számítani. Holnap napközben átmenetileg kedvezőek lesznek a közlekedés feltételei, de este újabb csapadék (főként hó) érkezik északnyugat felől.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A melegfrontra jellemző tüneteket tapasztalhatják az arra érzékenyek.

A következő napok várható időjárása

2021.01.13. szerda: Felszakadozik a felhőzet, eleinte még több helyen várható havazás, északnyugaton havas eső, ónos eső is lehet, majd napközben felhőátvonulások lesznek, és egyre inkább a keleti tájakon valószínű gyenge havazás, hózápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

2021.01.14. csütörtök: Felhőátvonulások várhatók sok felhővel,kevés napsütéssel. Több helyen alakulhat ki havazás, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik, főként a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 decemberében a magyar gazdák 11,6 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 tizenkettedik hónapjához képest pedig több mint 23 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka decemberben a John Deere volt, amelyből 52-t adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 30 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Claas, ötödik pedig a Steyr volt az év utolsó hónapjában.

A Bige-sztori: hamarosan pont kerülhet a műtrágya-király ügyének végére?
2020 december közepén vesztegetés vádja miatt őrizetbe vették Bige Lászlót, a bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, és a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig elrendelte a műtrágyakirály bűnügyi felügyeletét. A döntés ellen az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig szabadlábra helyezés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy jelenleg a Nyíregyházi Törvényszéken van a másodfokú elbírálás végett, döntés a közeljövőben várható - tudta meg az Agrárszektor a törvényszék sajtóosztályától. A közeljövőben várható döntés Bige László ügyében,

Tiltólistára került a magyar baromfi: jönnek a korlátozások
Japán és Hongkong is bevezetett korlátozó intézkedéseket a magyar baromfira, illetve baromfitermékekre a néhány napja hazánkban ismét azonosított madárinfluenza miatt. A vírus jelenlétét 2021. január 6-án igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma több, Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban is, az említett két ország pedig január 7-től megtiltotta bizonyos hústermékek bevitelét hazánkból.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?