Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.15. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.15. péntek

agrarszektor.hu
A Dunántúlon felhőátvonulások várhatók rövid napos időszakokkal, a nyugati megyékben egy-egy hózáporral, keletebbre viszont tartósan sok lesz a felhő, és ott jellemzőbb lehet a havazás is - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.01.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.01.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.01.15.) napon.

2021.01.15. péntek: A Dunántúlon felhőátvonulások várhatók rövid napos időszakokkal, a nyugati megyékben egy-egy hózáporral, keletebbre viszont tartósan sok lesz a felhő, és ott jellemzőbb lehet a havazás is. Általában 1-2 cm alatt marad a friss hó vastagsága, csak lokálisan hullhat ennél kissé több. A legtöbb napsütés a középső megyékben várható. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, a Tiszántúlon lehetnek kevésbé szeles tájak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, amit a szél miatt jóval hidegebbnek érezhetünk. Késő estére 0 és -10 fok közé hűl le a levegő, keleten lesz a hidegebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szórványosan hózáporok, kisebb havazás is kialakulhat, így nedves, helyenként akár jeges, csúszós útszakaszok egyaránt előfordulhatnak. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, esetleg viharos. Fokozottan figyeljünk az utakon, vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen.

A következő napok várható időjárása

2021.01.16. szombat: Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyütt számítani lehet havazásra, hózáporra. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

2021.01.17. vasárnap: Napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -14 és -6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között várható.

Friss híreink:

Féltik az idei cukorrépa-termést a britek: pusztító mérget engedélyeztek a védelmében
Szükséghelyzeti engedélyt adott a brit kormány a gazdáknak arra, hogy 2021-ben neonikotinoidot tartalmazó terméket használjanak a cukorrépa vetőmagjának kezelésére. Az engedély csak a Syngenta Cruiser SB használatára terjed ki, és Nagy-Britannia területére.

Ezek most a legjobb kajszipálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Nyolc magyar kajszibarack pálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb kajszipálinkák közül három főzde - az Árpád és Vadász Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Márton Pálinkafőzde - egy-egy tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet.

Megállíthatatlanul nő a liszt ára Magyarországon: meddig tarthat még a drágulás?
Közel öt éve folyamatosan nő a liszt fogyasztói átlagára Magyarországon, míg 2015-ben 135 forint volt egy kilogramm finomliszt ára, addig 2019-ben már 158 forintot kellett fizetni érte. Öröm az ürömben, hogy habár a drágulás megállíthatatlannak tűnik, a 2011-es 172 forintos ár egyelőre még távolinak tűnik, ugyanakkor a napokban jelentették be a malmok, hogy januárban újabb lisztáremelés jön, ami a fogyasztói árakban is rendesen meg fog látszani.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?