Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.20. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.20. szerda

agrarszektor.hu
Reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Nyírségben, Szabolcsban maradhatnak tartósan borult körzetek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.01.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.01.20.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.01.20.) napon.

2021.01.20. szerda: Reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Nyírségben, Szabolcsban maradhatnak tartósan borult körzetek. A déli órákig a Tiszántúl északi felén, északkeleten várható havazás, reggelig néhol ónos eső. Emellett helyenként máshol is kialakulhat kisebb eső. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet hűvösebb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben melegebb. Késő estére 0, +7 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka újabb csapadékhullám érkezik: az északi tájakon az eső mellett néhol átmeneti ónos eső is lehet, északkelet felé haladva pedig egyre inkább havazás valószínű. Szerdán délelőtt lassan megszűnik a csapadék. Vezessünk óvatosan a csúszós, síkos, lefagyott útszakaszokon! Emellett pedig a délnyugati szelet főként a Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, amely iránytartási problémákat okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, fáradékonyság.

A következő napok várható időjárása

2021.01.21. csütörtök: Az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható - zömmel fátyolfelhők lesznek az égen. Északon, északkeleten vastagabb felhőtakaró is lehet azonban, arrafelé éjjel, hajnalban helyenként előfordulhat eső, ónos eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 4, 7 fok valószínű.

2021.01.22. péntek: Eleinte változóan felhős idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt csak kevés helyen, majd az idő előrehaladtával egyre többfelé és egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki eső, zápor. A déli szél sok helyütt erős, a Kisalföldön néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 5, 7 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Ezek most a legjobb szilvapálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Nyolc magyar szilvapálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb szilvapálinkák közül egy, az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik hét főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

Ezzel rengeteget spórolhatsz: így lehet ingyen palántád és vetőmagod minden évben
Sokan évről évre komoly vagyonokat hagynak ott a különböző kertészetekben, illetve szakboltokban a kert beültetéséhez szükséges növények és vetőmagok beszerzésekor. Nem feltétlenül van azonban szükség ekkora kiadásokra, hiszen ha kicsit odafigyelünk, és bebvetünk néhány trükköt, ingyen juthatunk palántához és magokhoz az év szinte bármely napján. Ezzel nem csak rengeteg pénzt takaríthatunk meg, de időt is spórolhatunk, valamint számtalan új fajt és fajtát kipróbálhatunk, illetve megismerhetünk.

Rájöttek a tudósok: így lehet magas a hozam a rosszabb minőségű talajokon is
A tudósok felfedezték azt a jelzést, ami megállítja a növények gyökereinek növekedését a kemény talajokban. Ezt a jelzést "ki lehet kapcsolni", aminek következtében a növények gyökerei áttörhetnek ezeken a kemény talajokon. A szakemberek szerint a felfedezésnek óriási következményei lehetnek a mezőgazdaságban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03