Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.21. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.21. csütörtök

agrarszektor.hu
A kezdetben még borult északkeleti tájakon is csökken a felhőzet, ezt követően országszerte többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.01.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.01.21.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.01.21.) napon.

2021.01.21. csütörtök: A kezdetben még borult északkeleti tájakon is csökken a felhőzet, ezt követően országszerte többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet egyre nagyobb területen kísérik erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos széllökések. A hőmérséklet kora délután általában 7 és 16 fok között valószínű, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka északkeleten átmeneti ónos eső is hullhat helyenként, így elsősorban itt lehet nedves, csúszós az út, másutt alapvetően jók lesznek az útviszonyok. Erős, néhol viharos erejű déli, délnyugati szél fog fújni. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban melegedés zajlik, így melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek.

A következő napok várható időjárása

2021.01.22. péntek: Közepesen felhős idő várható sok magasszintű felhővel, amely napközben átmenetileg meg is vastagszik. Elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön lehet elszórtan eső, zápor, majd késő este már délnyugaton is eleredhet az eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, az Alpokalján és a Kisalföldön viharos széllökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 15 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben csak 3, 8 fok lesz.

2021.01.23. szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés reggel a Tiszántúlon, délután a Nyugat-Dunántúlon lehet. Többfelé várható általában kisebb eső, zápor, érdemibb mennyiségre estétől lehet számítani. A jellemzően déli szél élénk, olykor erős lesz, de a Dunántúl északnyugati részein átmenetileg északnyugatira fordulhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 14 fok között valószínű, de az északi megyékben 7, 9 fok is lehet.

Friss híreink:

Bérelt földeken kezdte, ma negyvenhektáros birtoka van: elárulta titkát a felcsúti gazda
December 23-án este fél tizenegyig kolbászt töltött a nemrégiben kialakított kis élelmiszert-előállító helyiségében Fridman Gábor felcsúti őstermelő. Két leánykája segített neki. Egy mázsányi mennyiség készült el ezen a napon, ennyi volt a megrendelés a szilveszteri-újévi időszakra. A kuncsaft kívánsága pedig parancs az élelmiszer-előállítással is foglalkozó gazdának.

Ezek most a legjobb szilvapálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Nyolc magyar szilvapálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb szilvapálinkák közül egy, az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik hét főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

Ezzel rengeteget spórolhatsz: így lehet ingyen palántád és vetőmagod minden évben
Sokan évről évre komoly vagyonokat hagynak ott a különböző kertészetekben, illetve szakboltokban a kert beültetéséhez szükséges növények és vetőmagok beszerzésekor. Nem feltétlenül van azonban szükség ekkora kiadásokra, hiszen ha kicsit odafigyelünk, és bebvetünk néhány trükköt, ingyen juthatunk palántához és magokhoz az év szinte bármely napján. Ezzel nem csak rengeteg pénzt takaríthatunk meg, de időt is spórolhatunk, valamint számtalan új fajt és fajtát kipróbálhatunk, illetve megismerhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?