2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.23. szombat

Elsősorban az ország déli megyéiben lehet szűrt napsütés, másutt vastagabb lesz a felhőtakaró, délutántól erőteljesen megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.01.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.01.23.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.01.23.) napon.

2021.01.23. szombat: Elsősorban az ország déli megyéiben lehet szűrt napsütés, másutt vastagabb lesz a felhőtakaró, délutántól erőteljesen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében még helyenként, délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, sőt néhol az ég is bedörrenhet. Késő este az Alpokalján már havas esőre is számítani kell. A délkeleti szél az Alföldön lehet erős, míg délután az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. Néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az Alföldön a délkeleti, a Kisalföldön az északnyugati szél erősödik meg, amely iránytartási problémákat okozhat. Főleg a Dunántúlon intenzív csapadék várható nagyobb területen, így csúszós útszakaszokra kell készülni.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg-,délutántól hidegfrontra jellemző tünetek is jelentkezhetnek a nap során.

A következő napok várható időjárása

2021.01.24. vasárnap: Délelőtt hazánk nagy részén még vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. Délután délnyugat, nyugat felől vastagszik a felhőtakaró, beborul az ég. Délelőtt kisebb eséllyel, de időszakosan előfordul kisebb eső. Délután délnyugat, nyugat felől összefüggő csapadékrendszer éri el az országot, amely kelet, északkelet felé helyeződik. Kezdetben elsősorban esőre számíthatunk, melyet eleinte a Nyugat-Dunántúlon, illetve a hegyekben, az esti, éjszakai óráktól a középső országrészben is egyre többfelé havas eső, havazás vált fel. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

2021.01.25. hétfő: A vastag felhőzóna egyre északkeletebbre húzódik, az ország nagy részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, ugyanakkor napközben délnyugat felől ismét egyre több helyütt beborulhat az ég. A csapadékzóna északkelet felé vonul, egyre kisebb területre terjed ki, az esőt ott is egyre több helyen havas eső, hó váltja fel. A délutáni óráktól a déli, délnyugati megyékben ismét előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, helyenként havas eső is. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között valószínű, de a havas, esetleg derült nyugati részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Friss híreink:

Ne költsd a pénzed szobanövényekre: így bármikor beszerezheted őket ingyen is
Nem feltétlenül kell vagyonokat költened arra, hogy növényekkel népesítsd be a lakásod, házad, sokat ugyanis akár ingyen beszerezhetsz. Rengeteg olyan szobanövény akad, amelynek a szaporítása gyerekjáték, és elegendő hozzá mindössze egy hajtás, amelyet sok esetben egy-egy ismerőstől is bezsebelhetünk. Mutatunk 6 olyan népszerű szobanövényt, amelyhez úgy is hozzájuthatnunk az év szinte bármely időszakában, hogy közben nem verjük magunkat felesleges költségekbe.

Megtudtuk: így fejleszti a sertéstelepeit Somogy megye egyik leggazdagabb embere
Rengeteg beruházást vitt véghez az elmúlt tíz évben a Csicsó Pig Kft. Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor Claessens Christophe-tól, a Csicsó Pig Kft. ügyvezető igazgatójától. A szakember emellett beszámolt a cégcsoport legutolsó nagy beruházásáról, és beszélt a jövőbeli terveikről is.

Bérelt földeken kezdte, ma negyvenhektáros birtoka van: elárulta titkát a felcsúti gazda
December 23-án este fél tizenegyig kolbászt töltött a nemrégiben kialakított kis élelmiszert-előállító helyiségében Fridman Gábor felcsúti őstermelő. Két leánykája segített neki. Egy mázsányi mennyiség készült el ezen a napon, ennyi volt a megrendelés a szilveszteri-újévi időszakra. A kuncsaft kívánsága pedig parancs az élelmiszer-előállítással is foglalkozó gazdának.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu