2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.24. vasárnap

Kezdetben általában vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet, helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.01.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.01.24.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.01.24.) napon.

2021.01.24. vasárnap: Kezdetben általában vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet, helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd a délutáni, esti óráktól dél felől egyre többfelé elered az eső, melyet nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás vált fel. Az ország északnyugati harmadán kisebb a csapadék esélye. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet kísérik sok helyütt erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben több helyen várható eső (a hegyekben hó is eshet), emiatt csúszósak lesznek az utak. Vasárnap átmeneti szünet várható a csapadékban, majd délután dél felől egyre többfelé ered el az eső, amit estétől egyre nagyobb területen havazás vált fel. Emiatt továbbra is csúszósak, estétől síkosak lesznek az utak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás miatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet.

A következő napok várható időjárása

2021.01.25. hétfő: Nyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, az Észak-Alföld kivételével legalább pár órára mindenhol kisüt a nap. A déli óráktól délnyugat felől ismét egyre több helyütt beborul az ég. Napközben az északkeleti megyékben is gyorsan megszűnik a havas eső, havazás. Este a déli határszélen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

2021.01.26. kedd: Borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a legtöbb helyen erősen felhős marad az ég. Néhol előfordulhat havazás. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Bakonyban helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezek most a legjobb birspálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Hat magyar birspálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb birspálinkák közül kettő, az Árpád és Vadász Pálinka, illetve a Márton Pálinkafőzde egy-egy tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik négy főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

Folytatódik a Bige-botrány: nyomkövetőt kapott a milliárdos műtrágyakirály
A jogerős döntés értelmében nem tartóztatta le, ugyanakkor nem is helyezte szabadlábra Bige László milliárdos műtrágyakirályt a Nyíregyházi Törvényszék. A vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított nagyvállalkozó nyomkövetőt köteles viselni és nem hagyhatja el kijelölt tartózkodási helyét.

Ne költsd a pénzed szobanövényekre: így bármikor beszerezheted őket ingyen is
Nem feltétlenül kell vagyonokat költened arra, hogy növényekkel népesítsd be a lakásod, házad, sokat ugyanis akár ingyen beszerezhetsz. Rengeteg olyan szobanövény akad, amelynek a szaporítása gyerekjáték, és elegendő hozzá mindössze egy hajtás, amelyet sok esetben egy-egy ismerőstől is bezsebelhetünk. Mutatunk 6 olyan népszerű szobanövényt, amelyhez úgy is hozzájuthatnunk az év szinte bármely időszakában, hogy közben nem verjük magunkat felesleges költségekbe.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu