Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.27. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.27. szerda

agrarszektor.hu
Gomolyfelhők miatt változóan, a déli órákban erősebben felhős idő várható összességében néhány órás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.01.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.01.27.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.01.27.) napon.

2021.01.27. szerda: Gomolyfelhők miatt változóan, a déli órákban erősebben felhős idő várható összességében néhány órás napsütéssel. Északkeleten délelőtt még lehetnek makacs ködfoltok, később viszont kitisztul az idő. Reggel, délelőtt elsősorban a Duna mentén még előfordulhat hózápor, ezt leszámítva estig nem valószínű csapadék. A Dunántúlon erős, a Duna-Tisza közén élénk, keletebbre mérsékelt északnyugati szél fog fújni. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi határ mentén néhol napközben is fagyhat. Késő estére -7 és +2 fok közé hűl le a levegő, erős fagy az északi völgyekben lehet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: A kora esti óráktól elsősorban a Dunántúlon alakulhatnak ki hózáporok, illetve főleg az északkeleti, keleti részeken lehet párás, foltokban ködös a levegő. Alapvetően jók lesznek a közlekedés-meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen.

A következő napok várható időjárása

2021.01.28. csütörtök: Kezdetben főleg a Tiszántúlon lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok, majd eleinte egy keskenyebb vastag felhősáv vonul át nyugatról kelet felé, délutántól ezzel összeolvadva egy melegfront szélesebb, vastag felhőzete is eléri hazánkat szintén nyugat felől. Éjjel és délelőtt elsősorban a nyugati, északnyugati megyékben fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, helyenként eső, hajnalban néhol ónos eső. Ez a csapadéksáv délután kelet, északkelet felé húzódik. A késő délutáni, esti óráktól már több helyen számítani lehet csapadékra: hazánk északkeleti felén havazásnak, délnyugati felén havas esőnek, esőnek van nagyobb esélye. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon -8, -11 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

2021.01.29. péntek: Éjszaka helyenként átmenetileg vékonyodhat a felhőzet, de napközben nyugat felől újabb melegfront vastag felhőzete borítja be az országot. Hajnalban ködfoltok lehetnek. Többfelé várható csapadék: a délnyugati országrészben inkább eső, de az idő előrehaladtával a középső, majd ÉK-i tájakon is egyre inkább eső, helyenként fagyott eső válthatja a havat. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Ömlik a kínai fokhagyma a magyar boltokba: ezt az árut sózzák rá a vásárlókra
Hiába terem meg Magyarországon is, fokhagymából évek óta rendszeres importra szorulunk. Ennek döntően az az oka, hogy a hazai termőterület évek óta folyamatosan csökken, így a termelés nem tudja maradéktalanul fedezni a belföldi igényeket. A legtöbb áru Kínából érkezik, aminek fő oka az alacsony beszerzési ár, egy kilogramm fokhagymához ugyanis már 110 forintért hozzá lehet jutni - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Kiemelte, ugyanakkor a hazai termesztésben lévő fajták íz, illat és zamatanyagait tekintve is lényegesen jobbak, mint például a kínai áru.

Egekbe szökött a sertéshús ára: hihetetlen, mennyiért lehet most kapni a boltokban
Soha nem látott magasságba emelkedett 2020-ban a sertéshús ára Magyarországon. 2019-ben a sertéscomb fogyasztói ára elérte a 2013-14-es szintet, de a tavalyi év során példátlan emelkedésnek lehettünk tanúi.

Saját pékség lisztdrágulás idején: így csinálja egy magyar családi gazdaság
A lehetőségekhez képest a lehető legnagyobb haszonnal művelték a kárpótlással visszakapott földeket. Raktárakat építettek nemcsak maguknak, hanem a környezetükben lévő új gazdáknak is. Malmot emeltek a búza helyben történő őrléséhez, és péküzemet építettek a liszt feldolgozásához. Most gluténmentes termékek nagyobb volumenű gyártásáról tárgyalnak. A Borbás farm több mint két és fél évtizedes története a változó körülményekhez történő igazodásról is szól.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?