Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.29. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.29. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, határozottabban majd csak estefelé vékonyodhat el, szakadozhat fel nyugaton a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.01.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.01.29.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.01.29.) napon.

2021.01.29. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, határozottabban majd csak estefelé vékonyodhat el, szakadozhat fel nyugaton a felhőzet. Délelőtt átmenetileg kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, majd a déli óráktól északnyugat felől egy újabb csapadékzóna érkezik, amely fokozatosan kelet felé helyeződik. Az eső mellett egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő havas eső, hó. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között várható, de északkeleten, északon egy-két fokkal hidegebb, délnyugaton pedig enyhébb lehet az idő. Késő estére általában 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Melegfront érkezik, több hullámban vonul át csapadék hazánkon. Az északkeleti megyékben ez havazást, havas esőt, másutt esőt okoz, de péntekre a hó az északkeleti határszélre húzódik vissza. Az átmeneti zónában az éjszaka folyamán ónos eső is lehet. Sokfelé kell tehát számítani nedves, csúszós útszakaszokra, az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén néhol havasak is lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatásra számíthatunk: ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Csökken teljesítőképességünk, nő a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2021.01.30. szombat: Hajnaltól nyugat felől gyorsan felszakadozik, csökken a felhőzet. Napközben a napos időszakokat követően délutántól, estétől ismét megvastagszik a felhőzet. Hajnalra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. Estétől nyugat felől azonban újabb csapadékzóna érkezik; éjszaka a déli megyékben főként eső, átmenetileg esetleg ónos eső valószínű, az ország északi felén azonban havazásra kell számítani. A nyugati szél a keleti megyékben megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb.

2021.01.31. vasárnap: Általában borult lesz az ég, de estétől északnyugat felől már felszakadozhat a felhőzet. A nap első felében sokfelé várható csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, az ország északnyugati felén jellemzően havazás valószínű. Délután az északi megyékben szűnni kezd a csapadék, a Dél-Dunántúlon azonban egyre inkább havazás lesz jellemző. Az északi szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 (Északi-khg.) és +4 (Dél-Dunántúl) fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, napközben a Dél-Dunántúlon már csökken a hőmérséklet.

Friss híreink:

Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina
Megjelent az európai piacokon az ausztrál Nufarm és a német Crop.Zone közös fejlesztésű, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A NUCROP névre keresztelt megoldás már elérhető a német, a francia, a belga és a holland gazdák és vállalkozók számára.

Kicsiben kezdték, ma mindenféle tejterméket gyártanak a Fejér megyei gazdaságban
A Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. 2007-ben döntött úgy, hogy a tejtermelésre fog fókuszálni, 2011-ben pedig megcsinálták a tejüzemüket, amit azóta is folyamatosan bővítenek - tudta meg az Agrárszektor Sziebler Péternétől, a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. elnök-igazgatójától. A szakember azt is elmondta, hogy a tejüzemnek mostanra teljes a portfóliója, mindenféle tejterméket előállítanak ott.

Ömlik a kínai fokhagyma a magyar boltokba: ezt az árut sózzák rá a vásárlókra
Hiába terem meg Magyarországon is, fokhagymából évek óta rendszeres importra szorulunk. Ennek döntően az az oka, hogy a hazai termőterület évek óta folyamatosan csökken, így a termelés nem tudja maradéktalanul fedezni a belföldi igényeket. A legtöbb áru Kínából érkezik, aminek fő oka az alacsony beszerzési ár, egy kilogramm fokhagymához ugyanis már 110 forintért hozzá lehet jutni - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Kiemelte, ugyanakkor a hazai termesztésben lévő fajták íz, illat és zamatanyagait tekintve is lényegesen jobbak, mint például a kínai áru.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?