Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.02. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.02. kedd

agrarszektor.hu
A reggeli, délelőtti órákban jóformán mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd elsősorban a Dunántúlon szakadozni, csökkenni kezd a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.02.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.02.02.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.02.02.) napon.

2021.02.02. kedd: A reggeli, délelőtti órákban jóformán mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd elsősorban a Dunántúlon szakadozni, csökkenni kezd a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ezzel szemben a Dunától keletre a borult ég lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős részeken szitálás előfordulhat. Délután nyugat felől egy melegfronti felhősáv érkezik, de estig csapadékot még nem okoz. A délies szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután a napos tájakon 5 és 8, míg a tartósan borult részeken 5 fok alatt alakul. Késő estére -1, +5 fok közé hűl a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszakai órákban több helyen párásság, illetve köd nehezítheti a közlekedést, ám kedden napközben a legtöbb helyen fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős, ködös tájakon szitálás, éjszaka ónos szitálás is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2021.02.03. szerda: Éjjel, illetve reggel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet, majd délutántól újabb vastag felhőzóna vonul nyugatról kelet felé. Az éjszakai, reggeli órákban az ország északi felén többfelé, délebbre helyenként számítani lehet esőre. Elsősorban az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, hó is előfordulhat. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd a délutáni óráktól nyugat felől ismét több helyütt eleredhet az eső. Pára-, ködfoltok is lehetnek. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

2021.02.04. csütörtök: Felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén akár több órára kisüthet a nap. Estétől érkezhet ismét több felhő nyugat felől. Éjjel, reggel még több helyen várható eső, napközben már csak néhol valószínű kisebb eső, zápor. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Friss híreink:

Újabb részletek derültek ki az osztrák-magyar határon épülő gigakertészetről
Jelentős késést okoz az osztrák-magyar határon épülő gigakertészet kivitelezési munkáinak előrehaladásában a koronavírus-járvány, ami részben annak köszönhető, hogy a tárgyalások a lehetséges partnerekkel nem tudnak a megfelelő ütemben haladni - tájékoztatta az Agrárszektort Tóth Károly, a FAKT Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a beruházás az infrastruktúra kiépítésével fog kezdődni, de párhuzamosan el szeretnék majd indítani az üvegházak megvalósítását, illetve a haltenyészet és logisztikai rész kivitelezését is.

Súlyos gondokkal küzd a baromfiágazat: komoly drágulás jöhet a magyar piacokon
Ha a koronavírus-járvány és a madárinfluenza nem okozna elég problémát a magyar baromfi-ágazat számára, a takarmányárak brutális növekedése újabb csapást mért a szektorra, ráadásul úgy tűnik, hogy ennek még nincs vége, bizonyos gabonafélékből pedig már most hiány alakult ki a piacon - tájékoztatta az Agrárszektort Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezetője. Hozzátette, elkerülhetetlennek tartja, hogy a késztermékek ára ne emelkedjen, ez a három tényező ugyanis olyan költségnövekedést hozott, ami nem finanszírozható hosszú távon. Mint mondta, nem szeretne riogatni, de ha nem növelik az árakat, akkor tömeges csődökre kell számítani az ágazatban.

Elárulta a szabolcsi cégvezető, mi a gyors fejlődés titka a magyar mezőgazdaságban
Arrafelé kell tendálnia a termelésnek, ami piac- és versenyképes - mondta el Pásztor András, a timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A szabolcsi szakember azt is elárulta, hogyan tudtak gyorsan és hatékonyan fejlődni a rendszerváltás óta eltelt évek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03