Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Délkeleten is csökken a felhőzet, jellemzően több órás napsütésre számíthatunk, amelyet csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhat meg - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.02.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.02.04.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.02.04.) napon.

2021.02.04. csütörtök: Délkeleten is csökken a felhőzet, jellemzően több órás napsütésre számíthatunk, amelyet csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhat meg. Reggel még a keleti és a déli határ mentén kisebb eső előfordulhat, de délutántól már száraz lesz az idő. Az északnyugatira forduló szél jellemzően a Győr-Baja vonaltól északkeletre lesz erős, sőt, az Északi-középhegység, valamint az Észak-Alföld területén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, északkeleten ennél hidegebb, míg délen melegebb is lehet. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka hidegfront éri el hazánkat emiatt elszórtan várható eső, majd reggel, délelőtt már csak keleten és délen eshet, emiatt csúszósak lesznek az utak. Az ország nagy részén csütörtökön már napos idő várható, ám az erős, viharos szél miatt továbbra sem lesznek kedvezőek a közlekedés időjárási körülményei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka hidegfront vonul át felettünk, emiatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.02.05. péntek: Éjszaka délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, napközben már jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az ország délnyugati felén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Éjjel inkább a Dunántúlon, napközben, délután már elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő több helyen eső. Az északkeleti határ közelében néhol havas eső, esetleg kevés hó is hullhat. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de délnyugaton 12, 16 fokot is mérhetnek.

2021.02.06. szombat: Az ország északkeleti felén-harmadán vastagabb, zárt felhőzetre számíthatunk, arrafelé több helyen is kialakulhat eső, sőt helyenként ónos eső, havas eső, hó sem kizárt. Napos időszakok az ország déli, délnyugati felén lehetnek. Északon a keleti, északkeleti, másutt a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Mindent látó növényfigyelőt fejlesztettek a hollandok: ez sokat segíthet a gazdáknak
A BASF Digital Farming GmbH a VanderSat vállalattal együttműködve biztosít a gazdáknak hozzáférést a felhőmentes, méretezhető, biomassza-felvételekhez. Az új szolgáltatást igénybe vevők naponta megbízható, nagyon pontos és a felhők által nem kitakart növényzeti képeket kapnak, amivel folyamatosan figyelemmel kísérhetik a növényeik fejlődését.

Portfolio Agrár Klub: hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken
Február 18-án, az idei első online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályait, illetve az ezzel kapcsolatos 2021-től érvényes legfontosabb tudnivalókat. A regisztrációhoz kötött rendezvény kiemelten foglalkozik azzal, mire kell feltétlenül odafigyelniük a földtulajdonosoknak és földhasználóknak, hogyan zajlik maga a felszámolás folyamata, illetve mik lehetnek a legnagyobb buktatók. Emellett szó lesz arról is, valóban egyszerűbb és gyorsabb lesz-e az új szabályozás.

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!
Közel 480 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 393 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenkettedik helyen követ a mostanában zűrösebb időket élő Bige László. A 2020-as 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55