Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.06. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.06. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósabban párás, ködös időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.02.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.02.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.02.06.) napon.

2021.02.06. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósabban párás, ködös időre van kilátás. Hosszabb-rövidebb felszakadozások délen, délnyugaton lehetnek. Elszórtan (nagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi felében) várható kisebb eső, szitálás, de az Északi-középhegység környékén havas eső, havazás, estétől néhol ónos eső is kialakulhat. Az ország délnyugati részén a délnyugati, másutt az északkeleti, keleti szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán és a Rábától nyugatra 1 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul. Késő estére -2 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka nagy területen csökkenhet a látástávolság, sőt napközben is maradhatnak ködös területek. Főként az ország északkeleti felén az időszakos gyenge csapadék (eső, szombat estétől néhol ónos eső) teheti síkossá, vizessé az útszakaszokat. Kisebb körzetekben másutt is lehet találkozni csúszós útszakaszokkal.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a meleg-, mind pedig a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2021.02.07. vasárnap: Általában vastag felhőtakaró borítja majd az eget, a déli megyékben lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, de érdemi napsütés ott sem valószínű. A nap első felében főleg az ország északi felén-harmadán számíthatunk néhány tized mm csapadékra eső, az Északi-középhegység vidékén, északkeleti határ közelében havazás, ónos eső formájában. Nagy bizonytalanság mellett, de fennáll a veszélye jelentősebb jégréteg kialakulásának is. Délutántól a Dunántúlon nagy területen elered, ott akkor több mm eső is hullhat. A délkeleti, keleti szél a Kisalföldön és a Dél-Alföldön erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a csúcshőmérséklet 3 és 15 fok között valószínű, ezen belül északkeleten lesz a hidegebb, és délen helyenként a tavasziasan enyhe idő.

2021.02.08. hétfő: A nap nagy részében felhős lesz az ég, délelőtt lehet átmeneti felhőzetcsökkenés és kevés napsütés. Az éjszakai csapadék kelet felé elvonul, délelőtt jórészt száraz idő várható. A nap második felében dél felől újabb hullámban érkezhet nagyobb csapadék. Általában eső valószínű, de délután, este a Dunántúl egyes részein már havas esőbe, hóba válthat, az északi megyékben ónos eső sem kizárt. A szél a legtöbb helyen északnyugatira fordul, de csak kevés helyen erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8, a csúcshőmérséklet 2 és 11 fok között alakul, északnyugaton lehet a leghidegebb.

Friss híreink:

Megőrülnek ezért a magyar paradicsomért az emberek: iszonyúan népszerű
Egyre divatosabbak a koktélparadicsomok Magyarországon - mondta el az Agrárszektornak Dobos Flóra, a felgyői Profi-Tom Zöldségtermesztő Kft. üzemvezetője. A családi vállalkozás egy majdnem három hektáros üvegház-komplexumban termeszt fürtös paradicsomokat.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 januárjában a magyar gazdák közel ugyanannyi traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 első hónapjához képest ugyanakkor mintegy 10 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Solis, ötödik pedig a Case volt az év első hónapjában.

Tényleg a méret a lényeg: ezeket a bivalyerős gépeket veszik most a magyar gazdák
A koronavírus-járványra és a pandémia miatt elrendelt korlátozásokra való tekintettel 2021-ben az AXIÁL Kft. online tartotta meg első sajtótájékoztatóját. Az eseményen a vállalat vezetősége értékelte a tavalyi évet, beszélt a 2021-es tervekről és válaszolt a feltett kérdésekre is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13