Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.17. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.17. szerda

agrarszektor.hu
Felhős idővel indul a nap, de napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az északkeleti tájakon marad a borongós idő - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.02.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.02.17.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.02.17.) napon.

2021.02.17. szerda: Felhős idővel indul a nap, de napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az északkeleti tájakon marad a borongós idő. Egy csapadékzóna érkezik északnyugat felől, ami viszonylag gyorsan mozog, de a keleti vidéken estig kitart majd a csapadékhullás. Elsősorban reggel, kora délelőtt helyenként átmeneti ónos/fagyott eső is előfordulhat, majd zömében esőre, záporra kell számítani, de az északkeleti megyékben végig havazás lesz a jellemző. Ott szerda éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Nedvesek, csúszósak lesznek az utak, fokozott óvatossággal közlekedjünk! Délután már csak az Északi-Középhegységben, illetve a Dunántúlon néhol lehet csapadék, havazás, hószállingózás, nyugaton havas eső, eső formájában is. Éjszaka előbb egy meleg, majd egy hidegfront hoz újabb csapadékot, amelyből az északnyugati határ környékén eső, ónos eső is lehet. Szerdán a csapadékzóna egyre keletebbre szorul, általában eső várható, de északon néhol ónos eső eshet. Északkeleten továbbra is havazás várható, amely pár cm friss hóréteget okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, fejfájás, migrén, szédülés, a melegfrontra érzékenyeknél álmatlanság, csökkent koncentráló-képesség fordulhat elő.

A következő napok várható időjárása

2021.02.18. csütörtök: Általában változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, csak északkeleten lehet több a felhő. Napközben csapadék nem valószínű, de hajnalban, reggel északkeleten, keleten helyenként havazás, havas eső előfordulhat. Az északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6, 11 fok várható, de az Északi-középhegységben 2, 5 fokot mérhetnek.

2021.02.19. péntek: Nyugat felől megnövekszik, helyenként meg is vastagszik a felhőzet, de az ország nagy részén csapadék nem valószínű, csak az északkeleti határnál lehet estefelé helyenként eső, havas eső. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken hidegebb is lehet. Kora délutánra többnyire 6 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az Északi-középhegység térségében csak 1, 5 fok valószínű.

Friss híreink:

Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető
Habár a magyar bárány és húsmarha jelentős része a külföldi piacokra kerül, a K64 Kft. eltökélt szándéka, hogy ez megváltozzon, és a hazánkban felnevelt állatokból előállított kész termék a magyar boltok polcain landoljon. Karkus János, a füzesabonyi cég ügyvezetője az Agrárszektornak elárulta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy az állatállományukból saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz.

Fontos változás élesedett a baromfi állatjóléti támogatás kapcsán: itt a rendelet
Módosult a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendelet. Ez alapján mezőgazdasági csekély összegű támogatás a 2020/2021. támogatási évre vonatkozóan legfeljebb 2 milliárd forint összegig állapítható meg. Emellett a 11/2019. (IV. 1.) AM rendeletben az eddigi 11,73056 milliárd forint helyett 10,768 milliárd forint, míg a 2021/2022. támogatási évben legfeljebb 10 milliárd forint szerepel.

Vallott a szakember: hosszú távon csak így maradhatnak talpon a magyar tejtermelők
Néhány napja jelent meg a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felmérése arról, hogy a 2020-as év eseményei átlagosan 15-18%-os termelési költség emelkedést jelenthetnek az ágazatban. Harcz Zoltán a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója az Agrárszektor kérdésére elmondta, hogy a tejágazat számára a legnagyobb veszélyt jelenleg az jelenti, ha az ágazati szereplők nem tudnak elég gyorsan fejleszteni, korszerűsíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?