Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.18. csütörtök

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen kisüt hosszabb-rövidebb időszakra a nap, de a Dél-Dunántúlon csak lassan oszlik fel az éjszaka képződött alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.02.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.02.18.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.02.18.) napon.

2021.02.18. csütörtök: A legtöbb helyen kisüt hosszabb-rövidebb időszakra a nap, de a Dél-Dunántúlon csak lassan oszlik fel az éjszaka képződött alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd. Ugyanez északkeleten tartósabban megmaradhat, ott helyenként egész nap borult marad az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet kora délutánig időnként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 8 és 12 fok között alakul, de az északkeleti megyékben csak 2, 7 fok lesz. Késő estére -4, +4 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Nedvesek, csúszósak lesznek az utak, fokozott óvatossággal közlekedjünk! Délután már csak az Északi-Középhegységben, illetve a Dunántúlon néhol lehet csapadék, havazás, hószállingózás, nyugaton havas eső, eső formájában is. Éjszaka előbb egy meleg, majd egy hidegfront hoz újabb csapadékot, amelyből az északnyugati határ környékén eső, ónos eső is lehet. Szerdán a csapadékzóna egyre keletebbre szorul, általában eső várható, de északon néhol ónos eső eshet. Északkeleten továbbra is havazás várható, amely pár cm friss hóréteget okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hidegfronti hatás fogja szervezetünket megterhelni.

A következő napok várható időjárása

2021.02.19. péntek: Nyugat felől erősen megnövekszik, főleg az ország északi és keleti területein meg is vastagszik a felhőzet. Valamikor a késő délutáni, esti óráktól számíthatunk a felhőzet csökkenésére nyugati, délnyugati irányból. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás, hajnalban északkeleten néhol ónos szitálás, hószállingózás. Este az északkeleti megyékben kisebb esőre is számítani kell, a határ közelében pedig néhol havas eső, hó is hullhat. Helyenként megélénkül a déli, délutántól a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken -5, -9 fokot is mérhetnek. Kora délutánra többnyire 7 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az Északi-középhegység térségében csupán 1, 6 fok valószínű.

2021.02.20. szombat: Délelőtt általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól már csökkenhet az erősen felhős területek aránya. Főleg a Dunától keletre fordulhat elő helyenként szitálás, az északkeleti vidékeken éjszaka és délelőtt szórványosan kisebb eső, néhol esetleg ónos eső, havas eső. Éjjel, reggel és estétől ismét sokfelé számítani kell párásságra, ködre. A Dél-Dunántúlon helyenként megélénkül a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a csúcshőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, ezen belül délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket, ugyanakkor a tartósabban felhős, párás részeken 3, 6 fok valószínű.

Friss híreink:

Ezeket a hibákat rengetegen elkövetik: így öntözd helyesen az orchideát
A víz elengedhetetlen a növények túléléséhez, így az öntözés a gondozásuk során talán a legfontosabb feladat. Nincs ez így másképp az orchideáknál sem, sőt ebben az esetben talán még jobban oda kell figyelnünk a helyes locsolásra, az orchideák gyökere ugyanis teljesen más, mint a többi növényé. Ezek az egzotikus növények mára már szinte minden háztartásban megtalálhatók, összegyűjtöttük tehát az öntözésükkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető
Habár a magyar bárány és húsmarha jelentős része a külföldi piacokra kerül, a K64 Kft. eltökélt szándéka, hogy ez megváltozzon, és a hazánkban felnevelt állatokból előállított kész termék a magyar boltok polcain landoljon. Karkus János, a füzesabonyi cég ügyvezetője az Agrárszektornak elárulta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy az állatállományukból saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz.

Fontos változás élesedett a baromfi állatjóléti támogatás kapcsán: itt a rendelet
Módosult a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendelet. Ez alapján mezőgazdasági csekély összegű támogatás a 2020/2021. támogatási évre vonatkozóan legfeljebb 2 milliárd forint összegig állapítható meg. Emellett a 11/2019. (IV. 1.) AM rendeletben az eddigi 11,73056 milliárd forint helyett 10,768 milliárd forint, míg a 2021/2022. támogatási évben legfeljebb 10 milliárd forint szerepel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?