Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.19. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.19. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósan párás lesz az idő, de délután nyugaton elvékonyodik, szakadozottá válik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.02.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.02.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.02.19.) napon.

2021.02.19. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósan párás lesz az idő, de délután nyugaton elvékonyodik, szakadozottá válik a felhőzet. A késő délutáni óráktól az ország északkeleti megyéiben, később északon és keleten másutt is előfordulhat gyenge eső. Az északi, északkeleti határvidék közelében ónos eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is kialakulhat. A délnyugati, déli szél elsősorban a Dél-Dunántúlon megélénkül, délutánra ott is mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 5 és 14 fok között alakul, de az északkeleti megyékben 5 fok alatt maradhat. Késő estére -1, +8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka képződött köd északkeleten tartósabban megmaradhat, emiatt ott csak lassan javulnak a látási viszonyok. Csapadék csak a délutáni, esti órákban várható és akkor is inkább északkeleten, ott viszont esőre, a határ mentén ónos esőre, a hegyekben pedig havas esőre, hóra számíthatunk. Arrafelé emiatt csúszósak, síkosak lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napok várható időjárása

2021.02.20. szombat: Éjjel és délelőtt általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól már csökkenhet az erősen felhős területek aránya, hazánk nagy részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Az éjszakai és a délelőtti órákban főleg egy északnyugat-délkeleti sávban elszórtan előfordulhat kisebb eső, reggelig néhol ónos eső sem kizárt. Délutántól már nem valószínű csapadék. Estétől ismét sokfelé képződhet köd. Az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a csúcshőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, ezen belül délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket, ugyanakkor a tartósabban felhős, párás részeken 3, 6 fok valószínű.

2021.02.21. vasárnap: Éjjel, reggel sokfelé számítani kell ködre, illetve rétegfelhőzetre, amelynek nagy része napközben feloszlik. Emellett délelőtt kevesebb, délután több helyen hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Estétől ismét kialakulnak és terjeszkednek a ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a maximum-hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken csupán 3, 6 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Itt van minden, amit az osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról tudni kell
2021. január elsején hatályba léptek a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályai, amelyek egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthetnek megoldás. Az új szabályozás összesen 4,6 millió tulajdonost, és több mint 2,4 millió hektár földet érint - tájékoztatott Andréka Tamás, az Agrárminisztérium főosztályvezetője a Portfolio Agrár Klubon. A szakember előadásában többek között arról beszélt, melyek az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének módjai, hogyan történik a tulajdonostársak értesítése, valamint a jogok és tények bejegyzése, illetve mi az az osztóprogram.

Vallottak a szakértők: nem lesz könnyű menet az osztatlan közös tulajdon rendezése
Az osztatlan közös földtulajdonok kérdése három évtizedes problémát jelent a magyar agráriumban. A szakértők is egyetértenek abban, hogy ezt hogy nem lesz könnyű megoldai, ugyanakkkor bíznak abban hogy a 2021-ben megjelent új törvény segíthet majd rendezni a helyzetet - hanzott el a Portfolio Agrár Klubon. Az biztos, hogy 2021-től sosem látott birtokrendezés várható a magyar földeken.

Ezeket a hibákat rengetegen elkövetik: így öntözd helyesen az orchideát
A víz elengedhetetlen a növények túléléséhez, így az öntözés a gondozásuk során talán a legfontosabb feladat. Nincs ez így másképp az orchideáknál sem, sőt ebben az esetben talán még jobban oda kell figyelnünk a helyes locsolásra, az orchideák gyökere ugyanis teljesen más, mint a többi növényé. Ezek az egzotikus növények mára már szinte minden háztartásban megtalálhatók, összegyűjtöttük tehát az öntözésükkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?