Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.22. hétfő

agrarszektor.hu
A rétegfelhőzet és köd az ország döntő részén feloszlik, ezt követően derült, napos idő várható csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.02.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.02.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.02.22.) napon.

2021.02.22. hétfő: A rétegfelhőzet és köd az ország döntő részén feloszlik, ezt követően derült, napos idő várható csapadék nélkül. Ugyanakkor kisebb körzetekben erősen felhős, borult maradhat az ég. Számottevő csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, a délnyugati határ közelében olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz az idő. Késő estére 1 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, illetve éjszaka újraképződik. Emiatt sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Szitálás, ónos szitálás miatt csúszósak lesznek az utak. Hétfő napközben javulnak a látási viszonyok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.02.23. kedd: Délelőtt még sokfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, ködre, napközben ezek kiterjedése csökken, az ország nagyobb részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

2021.02.24. szerda: Éjjel, délelőtt a köd, illetve rétegfelhőzet mellett főleg a keleti országrész felett vastagabb felhők is lehetnek. Délután kevesebb helyen maradhat felhős, párás, ködös az idő, hazánk nagy részén a nap is kisüthet hosszabb-rövidebb időszakokra. Estétől újból terjeszkedhet a köd és rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet a naposabb tájakon 12 és 18 fok között várható, a tartósan felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

Friss híreink:

Megszólalt a Gallicoop volt vezetője: 30 év alatt egyszer sem volt veszteséges a cég
Ebben az ágazatban a legfontosabb szlogen a “fejlessz, vagy szállj ki" - mondta el az Agrárszektornak Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. korábbi vezérigazgatója. A 2020 szeptemberében új kezekbe kerül vállalat volt vezetője beszélt arról is, hogy a fejlődésnek sosincs vége, a Gallicoop Zrt.-ben még több milliárd forintnyi fejlesztési potenciál van.

Óriási áttörés: megvan, hogy vehetik fel a harcot a klímaváltozással a növénytermesztők
Valós időben követnék nyomon a növények cukorszintjét a svéd tudósok. A Linköping Egyetem kutatói olyan bioszenzorokat fejlesztettek ki, amelyek képesek valós időben mérni a cukorszintet a növényi szövetek mélyén.

Nagyon oda kell figyelni szobanövény-vásárláskor: ezek a bakik végzetesek is lehetnek
Nincs könnyű dolga annak, aki szobanövényt szeretne vásárolni, sokszor a bőség zavarában nehéz eldönteni, mi alapján válasszunk, mire figyeljünk oda, és melyiket vigyük haza. Összegyűjtöttük, melyek azok a pontok, amelyeket érdemes végig venni, mikor kertészetben, vagy bárhol növényt vásárolunk, illetve arra is hozunk jó néhány tippet, hogy miket ellenőrizzünk le, mielőtt bevisszük a lakásba a szobanövényt, hogyan érjük el, hogy sokáig betegségmentesek és egészségesek legyenek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?