Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.23. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.23. kedd

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződött köd-, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a legtöbb helyen lassan feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.02.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.02.23.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.02.23.) napon.

2021.02.23. kedd: Az éjszaka képződött köd-, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a legtöbb helyen lassan feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás alakulhat ki. Az északnyugati szél napközben időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17, a tartósabban borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul. Késő estére -1, +8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, illetve éjszaka újraképződik. Emiatt a hajnali, reggeli órákban sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Szitálás, ónos szitálás miatt csúszósak lesznek az utak. Kedd napközben javulnak a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.02.24. szerda: Éjjel, reggel nyugaton helyenként, keleten többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, illetve ködre. Ezek nagy része napközben feloszlik, általában több órára kisüt a nap. Estétől újból terjeszkedhet a köd és rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között várható, a tartósabban felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

2021.02.25. csütörtök: Éjjel, reggel jobbára erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani. Napközben nagyobb eséllyel keleten, északkeleten maradhatnak hosszabb ideig felhős, párás, ködös körzetek. Hazánk nagy részén kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Éjszakára ismét sok helyütt képződik köd, illetve rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg a Dunától keletre helyenként előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A minimum -1 és +6, a maximum-hőmérséklet általában 12, 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös vidékeken ennél hidegebb időre van kilátás.

Friss híreink:

Tényleg rendeződhet több millió hektár magyar föld sorsa? Itt a szakértői vélemény
2021. január elsején hatályba lépett az osztatlan közös tulajdon megszüntetését célzó törvény, illetve megjelent az ahhoz kapcsolódó kormányrendelet. Az új szabályozás, amely legalább három és fél millió tulajdonost érint, egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthet megoldást, hiszen ezáltal csaknem két és fél millió hektár föld jogi sorsa rendeződhet. Az Agrárszektor az Agrotax Kft. segítségével értelmezte a törvényt és végrehajtási rendeletet, emellett többek között olyan kérdésekre kerestük a választ mint, hogy milyen mozgások várhatók most a földpiacon, konfliktusmentes, gyors eljárásokra lehet-e számítani a felek között, illetve mi a szerepük a tájékoztató áraknak.

Megszólalt a Gallicoop volt vezetője: 30 év alatt egyszer sem volt veszteséges a cég
Ebben az ágazatban a legfontosabb szlogen a “fejlessz, vagy szállj ki" - mondta el az Agrárszektornak Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. korábbi vezérigazgatója. A 2020 szeptemberében új kezekbe kerül vállalat volt vezetője beszélt arról is, hogy a fejlődésnek sosincs vége, a Gallicoop Zrt.-ben még több milliárd forintnyi fejlesztési potenciál van.

Óriási áttörés: megvan, hogy vehetik fel a harcot a klímaváltozással a növénytermesztők
Valós időben követnék nyomon a növények cukorszintjét a svéd tudósok. A Linköping Egyetem kutatói olyan bioszenzorokat fejlesztettek ki, amelyek képesek valós időben mérni a cukorszintet a növényi szövetek mélyén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?