Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.25. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.25. csütörtök

agrarszektor.hu
A délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik a köd, és naposra fordul az idő, ám néhol - főként északkeleten - tartósabban megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.02.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.02.25.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.02.25.) napon.

2021.02.25. csütörtök: A délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik a köd, és naposra fordul az idő, ám néhol - főként északkeleten - tartósabban megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9, 14 fokot mérhetnek. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka ismét párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Emiatt a hajnali, reggeli órákban sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Szitálás, ónos szitálás miatt csúszósak lesznek az utak. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon alakítja időjárásunkat, fronthatás nem veszi igénybe a szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.02.26. péntek: Az éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet, ott néhol szitálás is előfordulhat. Kora este átmenetileg még több helyütt képződhet köd. Késő este, éjszaka észak felől hidegfront szakadozott felhőzete érkezhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

2021.02.27. szombat: Felhőátvonulások várhatók, eleinte több, majd kevesebb felhővel, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, délelőtt nyugaton elvétve, a keleti országrészben szórványosan előfordulhat záporeső. Sok helyütt élénk, néhol időnként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a szobanövények átültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Időről időre elérkezik az a pillanat, amikor át kell ültetnünk szobanövényeinket, nem mindegy azonban, hogyan látunk neki a feladatnak. Könnyen véthetünk ugyanis olyan hibát, amely akár végzetes is lehet növényeink számára, legyen szó akár a megfelelő cserép vagy föld kiválasztásáról, esetleg arról, hogy rossz időben ültetjük át kedvencünket. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odafigyelni ültetéskor, mikor van rá egyáltalán szükség, és mik a teendők, ha már megtörtént maga az átültetés.

Már készül minden szamócatermesztő álma: ez a kütyü sok terhet levehet a vállukról
Szamócaszámláló drónt fejlesztettek ki a belgák. A Flanders Make nevű feldolgozóipari kutatóintézet olyan repülő drónt hozott létre, ami a mesterséges intelligenciájának köszönhetően a levegőből képes megszámolni a bogyókat. A kutatók szerint ez a fejlesztés nagy segítséget jelenthet a termelőknek, mivel pontosabb becsléseket tesz lehetővé a terméshozamokat illetően.

Tényleg rendeződhet több millió hektár magyar föld sorsa? Itt a szakértői vélemény
2021. január elsején hatályba lépett az osztatlan közös tulajdon megszüntetését célzó törvény, illetve megjelent az ahhoz kapcsolódó kormányrendelet. Az új szabályozás, amely legalább három és fél millió tulajdonost érint, egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthet megoldást, hiszen ezáltal csaknem két és fél millió hektár föld jogi sorsa rendeződhet. Az Agrárszektor az Agrotax Kft. segítségével értelmezte a törvényt és végrehajtási rendeletet, emellett többek között olyan kérdésekre kerestük a választ mint, hogy milyen mozgások várhatók most a földpiacon, konfliktusmentes, gyors eljárásokra lehet-e számítani a felek között, illetve mi a szerepük a tájékoztató áraknak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?